Politisti batuti si amenintati cu moartea, in Arad. A fost nevoie de interventia dura a mascatilor pentru a-i salva

A fost scandal monstru, noaptea trecuta, intr-un cartier din Arad. Mascatii au descins acolo, aproape de miezul noptii, dupa ce doi politisti au fost batuti la crunt, unul dintre ei fiind chiar spitalizat.


Unul dintre batausi a fost incatusat de politisti, dar a reusit sa-si taie catusele cu flexul! Acesta din urma a fost retinut, insa ceilalti agresori au reusit sa fuga.

La data de 15.08.2023 a fost inregistrat dosar penal in care, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Gurahont efectueaza cercetari fata de suspectii B.F.E, persoana fizica, cetatean roman, pentru savarsirea infractiunilor de ultraj, (…) si fata de inculpatul B.F, persoana fizica, cetatean roman, pentru savarsirea infractiunilor de ultraj, (…).

In fapt, s-a retinut ca, infractiunile mentionate au fost comise, in data de 15.08.2023, in intervalul orar 22 – 23, in timp ce inculpatii BFE si BF se aflau in localitatea Buteni, in dreptul imobilului cu nr. administrativ 474, pe carosabil, si care, au agresat fizic pe agentii de politie M.D si I.M din cadrul Sectiei 9 Politie Rurala Sebis aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, fiindu-le cauzate leziuni care necesita 1-2 zile de ingrijiri medicale respectiv 3-4 zile de ingrijiri medicale, totodata proferand amenintari cu moartea la adresa celor doi agenti de politie, si executand gesturi amenintatoare fata de acestia, cauzandu-le astfel o stare de temere.

In dosarul penal mai sus mentionat la data de 15.08.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Gurahont a dispus luarea masurii retinerii fata de cei doi suspecti pe o durata de 24 de ore, pentru comiterea infractiunilor anterior mentionate urmand a fi sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Gurahont cu propunere de luare a masurii arestarii preventive.

In prezenta cauza, cercetarile continua, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Gurahont, in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si a stabilirii raspunderii penale.

Facem precizarea ca activitatile procesuale efectuate in cursul urmaririi penale, sunt reglementate de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Gurahont. (V.E.)

Leave a Reply