Alin Nica, presedintele CJ Timis: “Primaria Timisoara a refuzat predarea stalpilor de troleibuz din Dumbravita. Asteptam ca primarul USR al Timisoarei sa predea stalpii STPT catre Strabag”

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, pune presiune pe ceilalti doi parteneri implicati in proiectul de largire la patru benzi a drumului judetean DJ 691, care leaga Timisoara de autostrada A1.


Cu contractul de executie semnat in buzunar, el cere primarului de municipiu, Dominic Fritz, respectiv Primariei Dumbravita, sa urgenteze operatiunile birocratice de rezolvare a problemei predarii catre constructor a stalpilor de sustinere a retelei de alimentare a troleibuzelor, respectiv de stabilire a unor trasee alternative, pe strazi paralele cu drumul judetean, pentru realizarea circulatiei rutiere din comuna periurbana

Nica revine pe subiect si ii cere lui Dominic Fritz sa rezolve problema predarii stalpilor.

”Avem constructor pentru DJ691 dar stam pe loc pana cand Dominic Fritz preda stalpii! Am semnat contractul de largire la patru benzi a drumului judetean care traverseaza localitatea Dumbravita catre Autostrada Vestului, insa, pentru inceperea lucrarilor, asteptam ca primarul USR al Timisoarei sa predea stalpii STPT catre Strabag, constructorul care a castigat licitatia. De mai bine de un an, sub diferite pretexte, Primaria Timisoara a refuzat predarea stalpilor de troleibuz, desi aceasta se incadreaza in prevederile contractului de finantare si este singura solutie avizata de ADR Vest”, a anuntat Alin Nica.

Aceasta abordare “anti” trebuie sa se schimbe, cere seful CJT. Amanarile de orice fel vor depinde acum de decizia primariei timisorene, mai subliniaza acesta,

”Am ajuns in faza in care avem un constructor serios, care a dovedit ca are capacitate de executie, asa ca abordarea Primariei Timisoara trebuie sa se schimbe in bine. Orice amanare, chiar si de cateva zile, poate duce la un blocaj si la pierderea de bani europeni, situatie care, daca se intampla, va fi din vina exclusiva a conducerii USR a Primariei Timisoara, in principal a primarului Dominic Fritz care, fie este nepriceput in administratie, fie este rau intentionat”, a mai scris Nica pe Facebook.

Proiectul influenteaza o comunitate intreaga. Deci, maxim o saptamana are Fritz la dispozitie, spune Nica.

”Cand discutam despre DJ691 vorbim despre o comunitate intreaga, despre oameni care isi duc copiii la scoala sau vin la serviciu in Timisoara. Pentru acei oameni, timp de 6 luni, implementam un proiect menit sa fluidizeze traficul, sa scada cantitatea de noxe si sa construiasca piste de biciclete, totul pe bani europeni. Ce are de facut Dominic Fritz? Sa ne dea, in maxim o saptamana, o linie de stalpi pe care sa o returnam functionala.

Noi am reusit sa semnam contractul cu constructorul cu 2 saptamani mai devreme ca sa putem lucra mai mult si mai bine. Poate Dominic Fritz sa isi depaseasca orgoliul politic si sa nu mai tina blocat proiectul DJ691? Ce are de facut Primaria Dumbravita? Sa gandeasca rute ocolitoare si solutii pentru asigurarea continuitatii transportului in comun.

Dar solutii demne, nu propuneri de genul legarii troleibuzelor la o linie de contact temporara care nu indeplineste criteriile de siguranta, nici pentru calatori, nici pentru angajatii constructorului care lucreaza sub fire. Nimeni nu isi va asuma formarea unui arc electric si pierderi de vieti omenesti pentru ca STPT si Primaria Timisoara refuza sa foloseasca autobuzele electrice din dotare.”, a incheiat Nica. (I.P.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply