Austria nu cedeaza nici la rugamintile lui Predoiu! „Nu suntem deschisi pentru extinderea Spatiului Schengen”

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a anuntat miercuri, 23 august, intr-o conferinta de presa comuna cu Catalin Predoiu ca Austria se opune extinderii spatiului Schengen.


”Pozitia noastra e ca sistemul Schengen ca intreg nu functioneaza, de aceea nu suntem deschisi pentru extinderea acestuia. Sunt controale la frontiere deja”, a spus Gerhard Karner.

Intalnirea vine pe fondul veto-ului Austriei fata de aderarea Romaniei la Schengen. Atat cancelarul Karl Nehammer, cat si ministrul Gerhard Karner au anuntat in ultima luna ca Austria isi mentine opozitia fata de intrarea Romaniei si Bulgariei in Schengen.

Viena isi motiveaza veto-ul prin acuzatia ca Romania nu opreste migrantii ilegali care ajung ulterior in Austria.

Romania a respins acuzatiile si a sustinut ca politia isi face datoria.

„Acum, pentru prima data, in interiorul Uniunii Europene au fost luate mai mult in considerare extraordinar de marile provocari ale Bulgariei in problema migratiei, prin granita sa deosebit de lunga cu Turcia”, potrivit a afirmat Nehammer, publicatiilor Volksblat si Die Presse.

Karl Nehammer a spus ca asta nu inseamna insa ca Austria isi va schimba pozitia privind blocarea Romaniei si Bulgariei in Schengen. (I.P.)

Leave a Reply