RETIM: Ti-ai abandonat TV-ul sau frigiderul vechi pe strada? Amenda de pana la 6.000 de lei. VEZI unde sunt puncte de colectare DEEE (P)

Una dintre problemele cu care se confrunta Timisoara, chiar si dupa campaniile de constientizare a populatiei din ultimii ani, este si faptul ca unii cetateni nu au inteles ca deseurile electrice si electronice trebuie colectare selectiv si este interzis sa le abandoneze pe strada sau, mai grav, sa formeze rampe clandestine de deseuri DEEE-uri!


Indiferent ca sunt gunoaie menajere clasice sau electrice sau electronice, amenzile sunt la fel de piperate!

Politia Locala Timisoara atentioneaza inca o data ca, potrivit legii nr. 211 din 2011, modificata prin legea nr. 188 din 2019, sanctiunile pentru cei care abandoneaza deseuri pe domeniul public sunt intre 3.000 si 6.000 de lei, cu dispunerea ridicarii acestora.

De asemenea, societatea de salubrizare Retim Timisoara atrage inca o data atentia cetatenilor ca directiva Uniunii Europene, privind deseurile de echipamente electrice, electronice si electrocasnice – DEEE, transpusa in legislatia romana prin OUG 5/2015, la art.10, alin. 2, obliga autoritatile publice locale sa colecteze separat DEEE de la gospodariile particulare.

Primaria municipiului Timisoara a stabilit, impreuna cu operatorul de servicii publice de salubrizare RETIM Ecologic Service SA, patru puncte de colectare a acestor tipuri de deseuri pe urmatoarele locatii:

1) punct colectare DEEE – Str. Ovidiu Cotrus, nr. 201 (fosta adresa: Calea Chisodei, Str. Mile Carpenisan, nr. 3); Program: L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00

2) punct colectare DEEE – Calea Mosnitei nr. 2 – 4; Program: L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00

3) punct colectare DEEE – Aleea Avram Imbroane nr. 70; Program: L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00

4) punct colectare DEEE – Calea Torontalului nr.94; Program: L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00

Punctele de colectare sunt dotate cu containere speciale, in care cetatenii pot depune urmatoarele tipuri de deseuri de echipamente electrice, electronice si electrocasnice: aparate de uz casnic de mari dimensiuni,  aparate de uz casnic de mici dimensiuni, echipamente informatice si de telecomunicatii, echipamente de larg consum, echipamente de iluminat,

unelte electrice si electronice (cu exceptia celor industriale fixe de mari dimensiuni), jucarii, echipamente sportive si de agrement, dispozitive medicale (cu exceptia tuturor produselor implantate si infectate), instrumente de supraveghere si control si distribuitoare automate.

Cetatenii pot obtine informatii suplimentare referitoare la tipurile de deseuri ce se colecteaza la punctul de colectare cel mai apropiat, precum si despre modul de pregatire si de preluare a deseurilor, la sediul RETIM Ecologic Service SA, telefon 0256/499.490 sau 499.537.

Preluare DEEE de la domiciliu

Persoanele fizice sau juridice care doresc sa faca comanda pentru preluarea deseurilor de echipamente electrice, electronice si electrocasnice (DEEE ) de la o anumita adresa, trebuie sa procedeze dupa cum urmeaza:

realizarea unei comenzi online la adresa de email : radu.ungur@retim.ro sau gabriela.hanes@retim.ro, plata contravalorii serviciului in AVANS, urmand ca RETIM sa programeze preluarea DEEE de la adresa mentionata.

Tariful/ Item include serviciile de manipulare, ridicare, transport, neutralizare (inclusiv de la etaj, din apartament) – valabil doar pentru municipiul Timisoara si zona periurbana.

Pentru a va putea comunica o oferta personalizata, va rugam sa precizati exact in comanda ce obiecte vor fi colectate – explica Retim. (I.P.)

Leave a Reply