Cine sunt sefii din cadrul IPJ Constanta demisi dupa accidentul de la 2 Mai. Patru ofiteri, eliberati din functii pentru management defectuos

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat primele demiteri in urma modului in care au actionat politistii care l-au oprit in trafic pe Vlad Pascu inainte de producerea accidentului din 2 Mai. Ministerul a anuntat si sesizarea parchetului in cazul politistilor care nu l-au testat pentru droguri pe tanar si l-au lasat sa plece la volanul masinii.


Evaluarea manageriala a dus la eliberarea din functie a comisarului sef Marian Dinca, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, cu responsabilitati in domeniul sigurantei rutiere si ordine publica, comisar-sef Constantin Stoian – seful Serviciului Rutier Constanta, comisar-sef Dragos Cristea – seful Politiei municipiului Mangalia, si comisar-sef Radu Vachente – seful Biroului Politiei Vama Veche.

La acest moment, pe baza datelor preliminare, care nu reprezinta raportul final, e o prezentare intermediara, ofiterii Corpului de control au constatat posibile actiuni de natura penala – abuz in serviciu in cazul unui ofiter si doi agenti in luarea masurilor legale fata de conducatorul auto.

Printre cei vizati de sanctiuni, deocamdata, NU se numara si seful Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, chestorul Adrian Constantin Gluga, despre care MAI nu a facut nicio mentiune in declaratia de presa. Iar Parchetul a fost sesizat in cazul a trei politisti care nu l-au testat pe soferul drogat: agentul care l-a oprit in trafic pe soferul drogat, sefa agentului care a fost informata de eveniment si agentul de la dispeceratul politiei Constanta.

Eduard Ionescu, reprezentant al Directiei de Informare si Relatii Publice a Ministerului Afacerilor Interne, a prezentat, miercuri seara, informatii obtinute pe baza datelor preliminare prezentate de ofiterii care fac verificari la IPJ Constanta.

El a subliniat ca in judetul Constanta sunt 12 aparate Drugtest, iar politistii care l-au oprit pe tanar in trafic inainte de accident aveau obligatia de a-l testa. Seful Politiei Constanta, Adrian Gluga, afirmase anterior ca baiatul nu a fost testat pentru ca, din datele transmise de catre politistii care l-au oprit, “conducatorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substante psihoactive”. (V.E.)

Leave a Reply