Sindicalistii de la Europol publica mesajele politistilor de pe litoral, dupa accidentul de la 2 Mai. ”Nu ne-au lasat sa actionam absolut deloc!”

Politistii detasati pe litoral in perioada estivala ar fi trebuit sa fie folositi pentru prevenirea si combaterea faptelor pe linie rutiera, dar in realitate erau „semafoare umane” timp de 9 ore pe zi, pentru ca „trebuiau tinuti departe de clientela politica”, scrie Sindicatul Europol.


Sindicatul Europol publica mesaje din interior, dintre politistii detasati pe litoral, in perioada estivala: „Iata dimensiunea cangrenei din sistemul de politie. Este de notorietate faptul ca politistii rutieri detasati pe litoral mai mult „deranjau”, in opinia sefilor de la Constanta”.

Potrivit mesajelor publicate, „ei (sefii – n.r.) au anuntat ca noi, detasatii, am fost solicitati aici pentru prevenirea si combaterea faptelor pe linie rutiera, insa noi am fost doar semafoare umane timp de 9 ore / zi. Nu ne-au lasat sa actionam absolut deloc pe alcool sau droguri, ci doar sa dirijam, atât. Sa asiguram fluenta demnitarilor care veneau in vacanta la Constanta”.

Intr-un alt mesaj acestia scriu: „Pacat ca a fost nevoie sa moara 2 oameni sa iasa acest lucru la iveala”, cu referire la accidentul in care un tânar drogat a intrat cu masina intr-un grup de 8 persoane si a omorât doua.

„Din toti detasatii, nici macar unul nu a fost planificat in schimbul 3 sa actioneze. Toti am fost in schimbul 1 si 2 pentru fluidizare. (…) Ne tineau singuri in strada, fara coleg, fara apa, fara sa avem pauza de masa sau sa ne facem nevoile”, mai scriu politistii.

In fata acestor mesaje, reprezentantii Sindicatului Europol trag un semnal de alarma: „Iata dimensiunea cangrenei din sistemul de politie. Este de notorietate faptul ca politistii rutieri detasati pe litoral mai mult „deranjau”, in opinia sefilor de la Constanta. Fara actiuni pe alcool/ droguri, fara schimburi de noapte si fara sanctiuni pentru cei care incalca regulile de circulatie. Doar tinuti in soare prin intersectii sau la trecerile de pietoni, strict pentru „fluidizare”. Detasatii trebuiau tinuti departe de „clientela” politica”, scrie, joi, Europol pe pagina de Facebook. (I.P.)

Leave a Reply