Evgheni Prigojin ar fi murit! Avionul sefului mercenarilor Wagner s-a prabusit langa Moscova, cu 10 oameni la bord

Evgheni Prigojin, seful armatei private Wagner, a murit si exista deja ipoteza ca ar fi fost ucis, scrie presa internationala. Un avion care i-ar apartine fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-ar fi prabusit in regiunea rusa Tver.


Inainte ca avionul sa se prabuseasca, martorii oculari au auzit doua pocnituri puternice. Dupa aceea, aripa si stabilizatorul avionului s-au desprins si au aterizat langa o ferma abandonata din satul Kuzhenkino.

„Bucatarul lui Putin” se afla la bord si s-ar afla printre victime, potrivit agentiei de presa ruse Tass.

Seful Wagner a murit – stirea este transmisa si de BBC si The New York Times

10 oameni au murit dupa prabusirea avionului privat, la nord de Moscova, potrivit Tass. Se crede ca seful Wagner, Evgheni Prigojin, se afla la bordul avionului. Printre victime se afla si Dmitri Utkin, mana dreapta a lui Prigojin.

Autoritatea pentru Aviatie Civila din Rusia a confirmat incidentul si a anuntat prabusirea unui avion privat la nord de Moscova.

Potrivit Autoritatii, avionul Embraer efectua o cursa de la Moscova la Sankt Petersburg. A fost lansata o ancheta cu privire la incident.

Potrivit serviciului in limba rusa al Europa Libera, momentul prabusirii a fost surprins pe inregistrari video, care sunt publicate in special de canalele Telegram „Base” si Mash.

Avionul a cazut intr-o zona populata. Pe fotografiile publicate de la locul caderii poate fi vazut numarul de zbor, similar cu RA-02795.

Se pare ca seful Wagner obisnuia sa utilizeze doua avioane simultan, ca precautie. Un al doilea avion al Wagner s-ar fi intors la Moscova.

Christopher Steele, fost ofiter al serviciilor de informatii britanice (MI6), sustine ca a aflat cu cateva saptamani in urma ca se intentioneaza lichidarea lui Evgheni Prigojin, insa nu de catre Vladimir Putin, ci de catre un membru al elitei ruse, o persoana importanta din “mediul de afaceri” al Rusiei.

Pe de alta parte, si William Burns, seful CIA, i-a prezis luna trecuta sfarsitul, insa acesta parea convins ca seful mercenarilor Wagner va muri din ordinul lui Putin, spunand despre liderul de la Kremlin ca este „apostolul suprem al razbunarii”, iar Prigojin nu va scapa nepedepsit.

“Am auzit in urma cu cateva saptamani, de la o sursa, ca a fost incheiat un contract pentru Prigojin de catre membri importanti ai mediului de afaceri din Rusia”, a declarat Christopher Steele, pentru Sky News. (I.P.)

UPDATE: Canalul de telegram a lui Prigojin confirma moartea sa: ”Evgheni Viktorovici Prigojin, seful Grupului Wagner, erou al Rusiei, un adevarat patriot al Patriei sale, a murit ca urmare a actiunilor tradatorilor Rusiei. Dar chiar si in Iad el va fi cel mai bun! Glorie Rusiei!”

Leave a Reply