Dosarul celor 5 batausi care au omorat un tanar, pe o strada din Timisoara, a trecut de camera preliminara! „Au calcat victima cu piciorul pe cap!”, spun procurorii

Tribunalul Timis poate incepe judecarea celor patru batausi care, in 1.04.2023, au omorat in bataie un barbat in varsta de 34 de ani, in zona Complexului Studentesc din Timisoara. La termenul de azi, judecatorul de camera preliminara a decis, prin incheiere, ca Tribunalul Timis este instanta competenta sa solutioneze acest dosar penal.


„Constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 138/P/2023, emis de Ministerul Public – Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii cauzei privind pe inculpatii CRAIOVAN ALEXANDRU-CRISTIAN, KOVER-KISS ZOLTAN, MANOLACHE VASILE, MUCENIC REMUS-ION-LUCIAN, trimis in judecata in stare de arest preventiv pentru savarsirea, in coautorat, a infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, si IACOB MARIA-SIMONA, trimisa in judecata sub masura preventiva a arestului la domiciliu pentru savarsirea, in coautorat, a infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte”, se mentioneaza in Incheierea finala camera preliminara 68/2023 din 30.08.2023.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, din 2 aprilie 2023, cinci persoane, intre care un barbat si sotia sa, au agresat un tanar, care, din cauza ranilor suferite, a decedat. Victima, in varsta de 34 de ani, era muncitor in constructii, iar la magazin era in calitate de client.

„In fapt, s-a retinut ca in seara zilei de 1 aprilie 2023, in intervalul orar 20,42 – 21, in zona strazii Ofcea din municipiul Timisoara, inculpatii ar fi aplicat victimei mai multe lovituri cu picioarele, ar fi imobilizat-o si ar fi calcat-o cu piciorul pe cap, violente soldate, la scurt timp, cu decesul acesteia”.

De remarcat ca, in acest dosar, s-ar contituit parti civile nu mai putin de 14 persoane, rude ale victimei, doua dintre acestea prin Fundatia Cruz de Los Angeles, iar alte doua prin Administratia Serviciilor Sociale din Castilla Y Leon. In cazul in care vor fi gasiti vinovati, cei cinci inculpati risca intre 6 si 12 ani de inchisoare. (G.I.)

Leave a Reply