Un migrant din Sri Lanka a decedat la Timisoara, in timp ce incerca sa “evadeze” cu cearsaful dintr-un apartament situat la etajul 5. Traficantii care l-au sechestrat, arestati preventiv

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis a dispus, in sedinta de azi, arestarea preventiva a doi barbati din Pakistan, pentru 30 de zile, dupa ce procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lor pentru trafic de migranti si lipsire de libertate in mod ilegal urmata de moartea victimei.


Tahir Muhammad si Hamza Ameer sunt acuzati ca, in perioada 25 – 28 august, au sechestrat doi migranti din Sri Lanka, intr-un complex de apartamente de pe Calea Torontalului, din Timisoara, unde i-au terorizat pentru ca acestia sa plateasca 5.000 de euro / persoana pentru a fi trecuti ilegal frontiera cu destinatia Italia.

Potrivit unor surse judiciare, migrantii au fost legati cu mainile la spate, cu calus in gura, apoi filmati in aceste pozitii, iar filmarile au ajuns la persoane din anturajul lor in scopul obtinerii de bani. Ieri, intr-un moment in care au fost lasati singuri, cei doi au incercat sa evadeze din apartamentul situat la etajul 5, cu ajutorul unei franghii improvizate din lenjeria de pat.

Unul dintre barbati a reusit sa coboare, insa materialul textil a cedat, la cel de-al doilea, care a cazut de la inaltime pe betonul din fata imobilului si a decedat. Barbatul care a coborat in siguranta a apelat autoritatile, iar la scurt timp, politistii sositi la fata locului au inceput investigatiile si i-au retinut pe agresori.

„Admite propunerea Parchetului de pe langa Tribunalul Timis nr. 413/P/2023 din data de 30.08.2023 si, in consecinta dispune arestarea preventiva a inculpatului Tahit Muhammad, fata de care a fost pusa in miscare actiunea penala pentru savarsirea infractiunilor concurente de trafic de migranti, lipsire de libertate in mod ilegal (persoana vatamata Silva Lindamulage Danushka Chathuranga) si lipsire de libertate in mod ilegal (lipsirea de libertate in mod ilegal urmata de moartea victimei Rajapaksha Pathirannehalag Don Danushka Prasanna), pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 30.08.2023 pana la data de 28.09.2023 inclusiv, si emiterea mandatului de arestare preventiva in acest sens. Respinge cererea formulata verbal de avocatul din oficiu al inculpatului de luarea fata de acesta a masurii preventive a arestului la domiciliu.

Dispune arestarea preventiva a inculpatului Hamza Ameer, fata de care a fost pusa in miscare actiunea penala pentru savarsirea infractiunilor concurente de trafic de migranti, lipsire de libertate in mod ilegal (persoana vatamata Silva Lindamulage Danushka Chathuranga) si lipsire de libertate in mod ilegal (lipsirea de libertate in mod ilegal urmata de moartea victimei Rajapaksha Pathirannehalag Don Danushka Prasanna), pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 30.08.2023 pana la data de 28.09.2023 inclusiv, si emiterea mandatului de arestare preventiva in acest sens”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventive (faza de UP) 199/2023 pronuntata in 30.08.2023.

Traducerea in pe durata procedurii judiciare a fost asigurata de Kundnani Nilima Rajpal, persoana cunoscatoare de limba pakistaneza – dialectul Urdu, care a solicitat si obtinut un onorariu de 600 de lei. Decizia instantei privind arestarea preventiva a celor doi nu este definitiva, ci poate fi contestata in 48 de ore de la pronuntare. (G.I.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply