FLAGRANT: Doi interlopi au fost saltati de pe strada, in timp ce se dadeau drept politisti si „perchezitionau” portofelele turistilor straini, lasandu-i fara bani

Doi interlopi din Bucuresti au fost prinsi in flagrant in timp ce se dadeau politisti si le furau unor turisti banii prin metoda Maradona. Cei doi barbati, in varsta de 40, respectiv 63 de ani, se dadeau drept politisti dupa ce identificau victimele, respectiv turisti care nu vorbeau limba romana, si in timp ce ii perchezitionau le furau banii din portofele prin metoda Maradona.


Metoda Maradona este o metoda de inselaciune devenita populara in primii ani de dupa Revolutie, atunci cand schema era folosita la casele de schimb valutar. Numele celebru i-a fost atribuit datorita celebrului gol inscris de fotbalist cu mana. La fel ca si Maradona, escrocii reusesc sa sustraga o parte din banii victimei, fara ca acestea sa realizeze.

Cei doi escroci au comis, potrivit anchetatorilor, mai multe astfel de fapte asupra turistilor, in diverse sectoare din Bucuresti, fiind in sfarsit prinsi, ieri, 30 august 2023, pe bulevardul Unirii, chiar in timp ce inselau alti turisti.

La data de 30 august 2023, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Investigatii Criminale – Sector 1 au prins in flagrant si, ulterior, au retinut doi barbati, in varsta de 40, respectiv 63 de ani, fata de care sunt efectuate cercetari intr-un dosar penal de furt si uzurparea de calitati oficiale.

Din datele si probele administrate in cauza, in perioada 16 august – 30 august 2023, a rezultat presupunerea rezonabila ca mai multe persoane, prin folosirea fara drept a unor calitati oficiale, ar comite infractiuni asupra turistilor straini, in diverse sectoare ale Capitalei.

Astfel, in urma cercetarilor efectuate,  au fost identificati doi barbati, in varsta de 40, respectiv 63 de ani, ambii cunoscuti cu preocupari de natura infractionala, banuiti de savarsirea unor astfel de fapte.

La data de 30 august 2023, in jurul orei 13, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale – Sector 1, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, i-au prins in flagrant pe cei doi barbati, pe o strada din Sectorul 5, imediat dupa ce, banuitul de 60 de ani, avand sprijinul barbatului de 40 de ani, ar fi indus in eroare doua persoane de cetatenie straina, prin folosirea unei calitati mincinoase, moment in care, profitand de neatentia acestora, in timp ce le controla continutul portofelelor, ar fi sustras primei persoane vatamate 110 de euro si 60 de dolari, iar celeilalte persoane i-ar fi sustras 120 de euro si 40 de dolari.

Cei doi au fost imobilizati si condusi la audieri, iar in urma extinderii cercetarilor,  in sarcina acestora s-a mai stabilit ca, la data de 16 august 2023, in jurul orei 13, in timp ce se afla la o intersectie din Sectorul 1, cu ajutorul barbatului de 40 de ani, care ar fi pretins ca este turist, celalalt banuit ar fi indus in eroare  un cetatean strain, prin folosirea unei calitati mincinoase, dupa care, profitand de neatentia acestuia, in timp ce ii verifica continutul portofelului, i-ar fi sustras 170 de  euro si 120 de dolari.

In baza probatoriului administrat, cei in cauza au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati magistratilor cu propunere legala.

Cercetarile sunt continuate de catre Serviciul de Investigatii Criminale – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt si uzurparea de calitati oficiale”, se arata intr-un comunicat al Politiei. (G.I.)

Leave a Reply