Incident la aeroportul din Cluj-Napoca! Compania Lufthansa a „debarcat” 15 pasageri din avionul ce se pregatea sa decoleze catre Munchen, pentru ca erau prea grei

Compania aeriana Lufthansa a refuzat imbarcarea mai multor pasageri pe un zbor care pleca din Cluj-Napoca spre Munchen (Germania), invocand „excesul de greutate al avionului”. 


Serviciul de Reclamatii Erreklamatu a subliniat ca aceasta situatie recenta este una destul de rara. Chiar si asa, 15 persoane au fost nevoite sa ramana la sol.

Dupa inregistrarea bagajelor si accesarea zonei de imbarcare, pasagerii au fost informati ca zborul va avea o intarziere de doua ore, fapt care a facut ca zborul de legatura cu Bilbao sa fie compromis.

La un moment dat, s-a inceput imbarcarea pasagerilor, dar cu toate acestea, la jumatate de ora dupa inceperea procedurilor de decolare, comandantul a informat pasagerii despre probleme legate de greutatea avionului si faptul ca echipajul incearca sa redistribuie bagajele pentru echilibrarea sarcinii.

Ulterior, pasagerii au fost informati ca 15 dintre ei vor trebui sa coboare din avion si sa se intoarca in terminal, fara explicatii clare despre criteriile de selectie.

Printre ei au fost si doi spanioli care au fost nevoiti sa isi recupereze bagajele si sa inchirieze un autoturism pentru a ajunge la Timisoara, pentru a prinde un alt zbor catre Munchen. De acolo, si-au continuat calatoria spre Bilbao.

Serviciul de Reclamatii Erreklamatu a anuntat ca acest incident este, tehnic vorbind, o „denegare a imbarcarii” si, prin urmare, compania aeriana are responsabilitatea de a oferi un mijloc de transport alternativ.

De asemenea, compania trebuie sa acopere toate cheltuielile suplimentare aparute, inclusiv costul inchirierii autoturismului.

Pasagerii afectati ar trebui, de asemenea, sa primeasca o compensatie financiara intre 250 si 600 de euro, in functie de distanta zborului, potrivit europapress.es.

Paradoxal, Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca tocmai batuse un record impresionant in urma cu 48 de ore. Mai exact, ardelenii au anuntat ca pe luna august au fost inregistrati 350.000 de pasageri, in conditiile in care a existat o zi unde au fost transportati peste 13.400 de pasageri, potrivit unui comunicat de presa.

In 7 august 2023 am avut parte de o premiera absoluta, odata cu recordul de 13.454 pasageri transportati de pe aeroport intr-o singura zi”, semnaleaza Aeroportul International Avram Iancu Cluj pe Facebook. A fost atinsa, de asemenea, pentru a 5-a oara in istoria de 90 de ani a aeroportului pragul de 2 milioane de pasageri.

Daca va fi mentinut acest ritm, Aeroportul International Cluj ar putea atinge pentru prima data in istorie 3 milioane de pasageri in 2023. ”Dorim sa multumim tuturor pasagerilor, colaboratorilor, partenerilor si intregii echipe a aeroportului pentru contributia deosebita pentru acest nou record.

De asemenea, ne pregatim spre finalul anului pentru premiera absoluta cand Aeroportul International Avram Iancu Cluj va depasi pragul de peste 3 milioane de pasageri transportati in anul 2023!”, au transmis Aeroportului International Avram Iancu Cluj. (E.T.)

Leave a Reply