AUR urca in intentiile de vot ale romanilor! Locul 1 la alegerile europarlamentare si locul 2, la egalitate cu PNL, la alegerile parlamentare de anul viitor. Sondaj INSOMAR

Un sondaj recent realizat de INSOMAR arata ca AUR ar fi pe primul loc la alegerile europarlamentare. Potrivit sondajului, AUR ar obtine 27% din voturi. Urmeaza PSD cu 25%, PNL cu 15% si USR cu 7%.


Sondajul a fost realizat in perioada 28 – 31 august 2023, pe un esantion de 1030 de respondenti, din randul populatiei adulte, rezidenta in Romania, in varsta de 18 ani si peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de incredere de 95%, potrivit insomar.org.

In anul 2024 vor fi organizate in Romania toate randurile de alegeri. Primele vor fi cele pentru Parlamentul European.

Pe lista AUR pentru Parlamentul European se afla parlamentari din partid, precum Claudiu Tirziu, Dan Tanasa, Damureanu Ringo, dar si europarlamentarul Christian Terhes, care a candidat la alegerile trecute din partea PSD. Un alt nume este Serban Dimitrie Sturza, dar si avocatul Gheorghe Piperea, omul de televiziune Mugur Mihaescu si fosta atleta Monica Iagar. Varsta medie a celor 44 de candidati este de 45 de ani, iar 45,5% din lista a fost rezervata femeilor, potrivit celor de la AUR.

Un alt sondaj recent indica AUR pe locul 2 la alegerile parlamentare, la egalitate cu PNL.

PSD se situeaza pe primul loc in intentiile de vot la alegerile parlamentare, cu 32%, iar AUR si PNL sunt la egalitate, cu 19%, releva datele unui sondaj CURS realizat la comanda PSD.

Conform sondajului, dupa PSD cu 32% si PNL si AUR cu cate 19 procente, se situeaza USR cu 12% din optiuni, urmat de UDMR cu 15%.

Partidul senatoarei Diana Sosoaca, S.O.S. Romania, are 4% din intentiile de vot.

La acelasi nivel se situeaza si PMP, tot cu 4%.

Sondajul a fost realizat in perioada 24 – 31 august, fata in fata la domiciliul respondentilor, pe un esantion de 1067 de persoane, in varsta de 18 ani si peste. Marja maxima de eroare la nivelul intregului esantion: +/-3% la un nivel de incredere de 95%. (Mara Ion)

Sursa foto: sursa de vest 

UPDATE: AUR continua sa-si extinda prezenta in mediul rural, in pregatirea alegerilor de anul viitor. Azi, in comuna Giroc, langa Timisoara, “deputatul betiv exclus din partid” – dupa cum anunta liderul George Simion in urma cu doua luni – Titi Stoica si-a deschis un cabinet parlamentar, care va servi si ca sediu pentru organizatia AUR Giroc. 

 

Leave a Reply