Procurorii continua cercetarile in dosarul examenelor de angajare „trucate” de la Spitalul Municipal din Timisoara. Inca o serie de perchezitii

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis continua cercetarile in dosarul privind fraudarea unor concursuri de angajare la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, in care, printre altii, este vizata si asistenta medicala principala Ramona Gidea, director ingrijiri medicale.


Tanara detine aceasta functie de conducere inca din mandatul fostului manager, dr. Octavian Mazilu, care, 31.05.2022, a fost retinut de procurori pentru o mita de 300 de lei.

Dupa ce, in urma cu o luna, politistii de la DGA au descins la Spitalul Municipal, de unde au ridicat documente referitoare la concursurile de angajare din ultimele luni, in urma cu cateva zile anchetatorii au pus in aplicare mandatele de perchezitie la locuintele suspectilor.

Potrivit unor surse judiciare, politistii au ridicat calculatoare, stick-uri de memorie, unitati HD si documente olografe, toate acestea urmand a fi expertizare in cautarea de probe care sa sustina acuzatiile de fraudare a mai multor concursuri privind ocuparea posturilor vacante de asistenti medicali si personal auxiliar.

De altfel, dupa cum ne-au dezvaluit aceleasi surse, denuntul privind „trucarea” rezultatelor la aceste concursuri, pentru ca posturile sa fie ocupate de cine trebuie, ar fi fost facut chiar de catre una dintre candidatele care au dat mita pentru a trece concursul de angajare pe un post din cadrul spitalului.

Suma pe care ar fi pus-o in plic este de 3.000 de euro.

Supararea tinerei care a trecut prin „furcile caudine” ale examenelor aranjate de la Spitalul Municipal Timisoara a fost declansata de locul de munca oferit in spital, dupa angajare, care a fost diferit, la un nivel mai scazut, fata de cel pentru care a concurat. Vom reveni. (G.I.)

2 thoughts on “Procurorii continua cercetarile in dosarul examenelor de angajare „trucate” de la Spitalul Municipal din Timisoara. Inca o serie de perchezitii

  1. Rectorul nu are nici o vina; drumurile lor s-au desparit de ceva timp, a realizat ce ”belea” este aceasta persoana intruchipata “sub masca bunatatii” ; Oricum:”de mine nu trece nimeni” este expresia folosita zilnic de doamna G in orice sector/serviciu/compartiment sau sectie a spitalului; Doar nu credeti ca facea vreun serviciu la serviciu fara sa ii deserveasca interesului propriu sau fara sa aiba ceva de castigat; Stiti ca majoritatea sefilor de structura/servicii din administratia SCMUT nu sunt lasati sa isi faca treaba fie ca este: aprovizionare, achizitii, Runos, administrativ, informatic pentru ca e intinsa ca o caracatita si nimeni nu are voie sa miste in front pana nu i se cere ”parerea” sau pana nu isi da ”acordul”…; vai de acela care a indraznit sa o combata; Oare pe aceasta directoare, actualul manager o vede o ”superwomen” care deserveste intereselor lui, de i-a desemnat atributiile lui sau este ”iubirea nemaintalnita si fatala”?

Leave a Reply