Ziua Nationala a Constructorului, sarbatorita si la Universitatea Politehnica Timisoara. Conferinta despre importanta digitalizarii in domeniul constructiilor

In semn de recunoastere pentru Facultatea de Constructii din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara si in general a Scolii de constructii din Timisoara, Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii  (FPSC) a decis sarbatorirea Zilei Nationale a Constructorului (14 septembrie) la Biblioteca UPT.


Aici s-a desfasurat, cu aceasta ocazie, conferinta cu tema „Solutiile unei transformari digitale de succes in sectorul constructiilor”, digitalizarea acestui domeniu fiind vazuta ca o prioritate de catre toti participantii.

In deschiderea evenimentului, presedintele PSC – filiala Vest, Stefan Moldt, a vorbit despre „Ziua Nationala a Constructorului in Romania – traditia breslei”, Irina Forgo, expert comunicare si promovare si director in cadrul FPSC, a realizat o prezentare a Federatiei ce reprezinta interesele a peste 62.000 de angajati, Adriana Iftime, director general al FPSC a prezentat proiectul „DigiConstruct – Competente digitale pentru angajatii din constructii”, un proiect prin intermediul caruia angajatii din constructii pot beneficia de cursuri de perfectionare profesionala gratuite, iar Iosana Martanov, sef serviciu diseminare date in cadrul Directiei Regionale de Statistica Timis a discutat despre „Rolul si importanta raportarilor pentru statistica oficiala”.

De asemenea, in cadrul conferintei a fost organizat un workshop pentru identificarea nevoilor companiilor din sectorul constructii (digitalizare, formare profesionala, actualizare contracte, modificari legislative necesare, etc.).

Prin proiectul DigiConstruct firmele din domeniul constructii (executanti, proiectanti, arhitecti, producatori de materiale de constructii, etc) si angajatii acestora pot beneficia de cursuri gratuite de formare profesionala in domenii de actualitate:

Building Information Modeling – Curs de baza

Building Information Modeling – Curs avansat

Cybersecurity pentru angajati

Comunicare in mediul digital

Lucrul de acasa pe platforme digitale

Protectia datelor cu caracter personal

Retele inteligente de distributie si orase inteligente

Social media pentru afaceri

Managementul schimbarii

Business Intelligence.

(Impact Press)

Leave a Reply