Hamilton a inaugurat, in UBC 0 din Iulius Town Timisoara, un hub global de dezvoltare a software-ului folosit in spitale, laboratoare si instituții de cercetare (P)

Hamilton Central Europe, membra a grupului Hamilton, a inaugurat pe 20 septembrie 2023, la Timisoara, noul hub global de dezvoltare software. Compania este specializata in dezvoltarea platformelor automate in manipularea lichidelor utilizate in spitale, laboratoare si alte instituții de cercetare din intreaga lume. Hubul  Hamilton este situat in cladirea United Business Center 0 din ansamblul mixed-use Iulius Town si va contribui la soluțiile software ale diviziei de Robotica Hamilton.


La mai puțin de jumatate de an de la anunțarea investiției, Hamilton Central Europe a inaugurat, alaturi de parteneri si membrii echipei, noul hub de dezvoltare software. Hamilton este un lider tehnologic global in stiința vieții, dispozitive medicale, automatizarea laboratorului si industriile de gestionare a probelor.

„Este o reala bucurie pentru noi ca in anul in care aniversam primii 10 ani de activitate in Romania sa inauguram si aceasta noua investiție, care se adauga celorlalte, din acest an: dezvoltarea departamentului de Prelucrare Tabla, unul dintre cele mai performante din acest moment si extinderea fabricii de la Giarmata, care se va finaliza in luna noiembrie. Acest hub, prin soluțiile software pe care le va dezvolta, va contribui la misiunea pe care Hamilton si-a asumat-o, aceea de a inova pentru a imbunatați viața oamenilor”, a declarat Ciprian Ractei, Director General Hamilton Central Europe.

Noul hub de dezvoltare software, de aproximativ 500 mp, se afla in United Business Center 0 din ansamblul Iulius Town si se bucura de un spațiu modern de birouri si un laborator de testare a softului Hamilton Venus, pe care specialistii din Romania il dezvolta alaturi de echipele din Reno (Nevada, SUA) si Bonaduz (Graubünden, Elveția).

„Inființarea centrului de dezvoltare software in Timis este un pas foarte important in strategia Hamilton de a-si consolida oferta de software pentru clienții sai. Sunt incantat ca ni s-au alaturat, in acest proiect important, specialisti remarcabili in dezvoltarea de software si astept cu nerabdare sa-i cunosc pe cei care vor forma urmatoarele echipe scrum”, a declarat Jean-Claude Lugeon, Senior Project Leader la Hamilton Bonaduz AG.

Divizia de Robotica a grupului Hamilton, un inovator de top in automatizarea laboratoarelor, dezvolta si produce instrumente automate de manipulare a lichidelor utilizate in spitale, laboratoare si alte instituții de cercetare din intreaga lume.

Software-ul Venus de la Hamilton, dezvoltat de noul hub global, le permite utilizatorilor sa programeze si sa controleze instrumentele de manipulare a lichidelor precum Hamilton STAR, STAR V, VANTAGE si Nimbus. De altfel, software-ul Venus optimizeaza tehnologia inovatoare de pipetare MagPip, disponibila pe STAR V si VANTAGE, care este capabila sa ruleze volume cuprinse intre 350 nanolitri si 750 microlitri si este proiectata pentru a creste viteza de rulare.

Instrumentele realizate de divizia de Robotica exceleaza in automatizarea multiplelor aplicații, atat pentru stiințe biologice, cat si pentru stiințe analitice: de la genomica, biologie celulara, aplicații de descoperire de medicamente, extracția acidului nucleic, configurarea automata a PCR, fracționarea sangelui, pregatirea probelor etc., pana la soluții complexe de flux de lucru in biobanca.

Despre Hamilton

Hamilton este un lider tehnologic global in stiința vieții, dispozitive medicale, automatizarea laboratorului si industriile de gestionare a probelor. Succesul sau se bazeaza pe invenția seringii microlitice a inginerului chimic american Clark Hamilton, la sfarsitul anilor 1940. Hamilton proiecteaza si produce acum ventilatoare de ultima generație, roboți de pipetare, senzori biopharma si alte echipamente de automatizare si precizie pentru spitale, laboratoare, cercetare si industrie din intreaga lume. Hamilton ocupa, de asemenea, o poziție importanta in domenii aflate in crestere rapida, precum: genetica, robotica, alimentația si tehnologii de mediu. In prezent, grupul are aproximativ 3.000 de angajați la nivel global, in 22 locații  din intreaga lume. Companiile sunt deținute de familia Hamilton.

Despre Hamilton Central Europe

In Romania, Compania Hamilton si-a inceput activitatea in anul 2013, in Timis, prin producția de seringi microlitrice si ace, folosite exclusiv in laboratoarele de cercetare pentru precizia masurarii si pipetarii in gama microlitrilor. Odata cu deschiderea Hamilton Central Europe, Romania a devenit a doua țara din Europa, dupa Elveția, in care Compania Hamilton desfasoara activitați de producție.

Despre United Business Center

La nivel național, sub brandul UBC sunt operaționale 14 cladiri office clasa A, cu o suprafața totala inchiriabila de peste 182.000 mp, in principalele centre universitare din afara Capitalei – Iasi (7 cladiri – 75.600 mp), Timisoara (4 cladiri – 80.000 mp) si Cluj-Napoca (3 cladiri – 26.200 mp).

Despre Iulius Town Timisoara

Iulius Town, dezvoltat de companiile IULIUS si Atterbury Europe, este cea mai mare investiţie din vestul țarii, in valoare totala de 442 milioane de euro. Proiectul mixt include: cea mai mare suprafaţa de retail din afara Capitalei (105.000 mp, 450 de magazine), un nou concept Cinema City, cel mai mare centru de sanatate si fitness din Romania, trei sali de evenimente, restaurante si cafenele tematice, un parc, carusel pentru copii si aproximativ 4.070 de locuri de parcare. (I.P.)

 

Leave a Reply