Emisiunea Chefi la cutite de la Antena 1, amendata cu 10.000 de euro de CNA. Mai multi invitati, reclama mascata la jocuri de noroc

Emisiunea Chefi la cutite a fost amendata cu 10.000 de euro de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) si criticata dur pentru reclama mascata la Superbet – jocuri de noroc compania Superbet in mai multe editii din noul sezon, transmite Pagina de Media.


Cazul a fost analizat cu celeritate de CNA, dupa ce a primit 3.250 de reclamatii, un numar-record.

Reamintim ca reclamele la jocuri de noroc au invadat media, internetul si panotajul. Exista mai multe initiative legislative de interzicere sau limitare a reclamelor la pariuri, dar proiectele sunt blocate in Parlament. Unul dintre ele, initiat de liberalul Adrian Cozma, a fost modificat radical de actuala ministra a Justitiei, Alina Gorghiu (tot PNL), care a folosit exact argumentele industriei de pariuri.

Dupa ce a analizat imaginile, CNA a decis sa amendeze Antena 1 cu 50.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro) pentru noua editii ale cooking-show-ului in care au aparut ca invitati mai multi fosti sportivi, printre care Ioan Andone, Catalin Morosanu, Mihai Leu sau Bogdan Stelea, toti imbracati in tricouri de culoare rosie sau alba, toate inscriptionate cu cuvantul „Super”.

Toti cei noua invitati au avut momente de 12-13 minute, timp in care au „inserat” in discursurile lor, de mai multe ori, cuvinte precum „super” sau „pariu”, scrie Paginademedia.ro.

„Voi pregati ceva super bun. S-ar putea sa am talent la bucatarie, dar daca n-a fost nimeni sa vada. Sper sa-i super surprind prin mancarea buna pe care o pregatesc. Chefi, de abia astept sa ne intalnim sa gustati din mancarea super pregatita de mine”, a spus Mihai Leu.

Chiar si vocea din off a emisiunii folosea aceiasi termeni.

CNA a identificat nu mai putin de noua editii in care au fost „invitate” sa gateasca personalitati din sport care sunt imaginea companiei de pariuri sportive Superbet. Fiecare dintre personalitati a beneficiat de momente ample, de cate 12 minute, timp in care erau imbracati in tricouri de culoare alba sau rosie pe care era afisat mesajul „Super”. (E.T.)

Leave a Reply