Operatiunea Himera: Angajat al farmaciilor Catena, prins in flagrant cand vindea pastile care contin Fentanil si Oxycodona, considerate droguri de mare risc

Politistii si procurorii au gasit o cantitate semnificativa de substante psihoactive la perchezitiile facute in biroul ocupat de angajatul unei mari companii farmaceutice romanesti.


E vorba despre 2500 de comprimate cu fentanil, aproape 3.000 de comprimate cu morfina, aproape 100 pastile cu oxicodona, peste 100 cu dihidrocodeina si peste 300 de plasturi cu fentanil.

Joi, angajatul firmei care detine lantul de farmacii Catena a fost retinut. El e acuzat ca a vandut peste 11.000 de comprimate de Fentanil si Oxicodona, cele mai puternice droguri sintetice.

El a fost prins in flagrant. Autoritatile fac verificari cu privire la modul in care firma la care acesta este angajat respecta normele legale specifice activitatii desfasurate.

„In cadrul actiunii cu numele de cod „Himera”, s-a retinut faptul ca, in perioada 2022 -2023 banuitul, angajat al unui operator economic de profil, ar fi comercializat in mod repetat droguri de mare risc, respectiv peste 10.000 de comprimate ce contin ca substanta activa Fentanil, aproximativ 700 de comprimate Oxycodona, 1.200 de fiole de morfina, 380 de plasturi ce contin ca substanta activa Fentanil si comprimate de codeina”, a aratat DIICOT intr-un comunicat. (V.E.)

Leave a Reply