George Simion, pus la punct de Sectia pentru procurori din CSM, dupa ce a facut scandal la Parchetul General. „Depasirea limitelor discursului public”

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act ca, in cursul zilei de 21 septembrie 2023, au fost lansate prin intermediul retelelor de socializare imagini in care un membru al Parlamentului Romaniei a patruns si a transmis in direct, impreuna cu alte persoane, in sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit unui comunicat.


Cu aceasta ocazie, a facut mai multe afirmatii grave, sustinand ca procurorii asteapta confirmari politice in instrumentarea dosarelor penale, precum si din partea ”serviciilor si ambasadelor”.

Sectia pentru procurori isi manifesta in mod ferm dezacordul fata de astfel de afirmatii publice, formulate intr-o modalitate repetata si agresiva, cu depasirea limitelor admisibile ale discursului public si constata ca acestea sunt de natura a intimida si afecta in mod grav independenta procurorilor implicati in derularea procedurilor judiciare in curs, precum si de a exercita presiune cu privire la modalitatea in care activitatea acestora ar trebui sa se desfasoare.

Sectia pentru procurori, respectand dreptul la opinie al fiecarui cetatean, reitereaza in mod categoric ca activitatea de urmarire penala se desfasoara numai de catre organele abilitate in drept, in cadrul legal incident, precum si cu respectarea independentei procurorilor in privinta solutiilor adoptate in cauzele penale pe care le solutioneaza.

In acest context, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii atrage atentia cu privire la imperativul respectarii separatiei si echilibrului puterilor in stat in cadrul dezbaterii publice, ce trebuie abordata in mod echilibrat si cu responsabilitatea necesara garantarii independentei procurorilor, in vederea cresterii si consolidarii increderii societatii in actul de justitie. (I.P.)

Leave a Reply