Bonusuri pentru politistii care “captureaza” cantitati mari de droguri, arme si munitii, sume mari de bani sau denunta fapte de coruptie

Ministerul Afacerilor Interne doreste introducerea unor reglementari in lege prin care politistii care contribuie la mari capturi de droguri, arme sau la denuntarea unor fapte de coruptie sa poata primi bonificatii, a spus chestorul general de politie Bogdan Despescu, secretar de stat in MAI.


„La initiativa ministrului Afacerilor Interne vom propune o reglementare privind acordarea de bonificatii politistilor in raport de criterii de performanta pentru indeplinirea unor activitati care au condus la capturarea unor cantitati semnificative de droguri, substante interzise, arme si munitii, indisponibilizarea unor sume mari de bani, precum si denuntarea unor fapte de coruptie”, a spus Despescu, intr-o conferinta la sediul MAI, potrivit Agerpres.

El a precizat ca, in urma dezbaterilor la nivelul ministerului, vor fi propuse masuri de consolidare a cadrului legislativ pentru cresterea gradului de siguranta al cetateanului si combaterea infractionalitatii, in special privind traficul de droguri, traficul de persoane, arme, siguranta rutiera si migratie ilegala. Una dintre modificarile avute in vedere prevede ca politia sa poata dispune din oficiu urmarirea penala in anumite situatii, pentru ca DIICOT sa se degreveze de cauzele cu un caz de complexitate scazut, politistul antidrog avand un rol activ in investigarea acestor fapte. (I.P.)

Leave a Reply