Fostul sef al DGA, avere nejustificata in cuantum de 1,15 milioane de lei! Generalul (r) Catalin Ionita, reclamat de ANI la Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de circa 1,15 milioane de lei, intre averea dobandita si veniturile realizate impreuna cu familia de catre fostul director al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), Catalin Alexandru Ionita, in perioada exercitarii functiei publice.


„ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Catalin Ionita impreuna cu familia, in perioada exercitarii functiei publice”, se arata intr-un comunicat al ANI citat de Agerpres.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiaza (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum si despre existenta diferentelor semnificative.

„Catalin Ionita a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare”, potrivit comunicatului.

Pe 26 august 2020, MAI anunta ca Ionita a fost eliberat din functia de sef al Directiei Generale Anticoruptie, intrucat nu mai detinea autorizatia de acces la informatii clasificate din partea Oficiului Registrul National al Informatiilor Secrete de Stat, necesara exercitarii functiei. In septembrie 2020, presedinte Iohannis a semnat decretul de eliberare din functie, prin pensionare, a chestorului Catalin Ionita. (V.E.)

Leave a Reply