Monica Macovei, trimisa in judecata pentru vatamare corporala din culpa. Fostul ministru al Justitiei a incercat sa obtina un acord de recunoastere a vinovatiei

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a fost trimis in judecata de procurorii constanteni, dupa ce a fost implicata intr-un accident rutier, pe 8 octombrie 2022, soldat cu ranirea grava a unui motociclist.


La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, s-a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatei MACOVEI MONICA-LUISA sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

In fapt, s-a retinut ca la 08.10.2022, MACOVEI MONICA-LUISA conducea autoturismul pe DN 39, in apropierea municipiului Mangalia si, din cauza patrunderii pe contrasens, a intrat in coliziune cu motocicleta condusa de catre I.C., provocandu-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de ingrijiri medicale, daca nu survin complicatii, viata fiindu-i pusa in primejdie”, potrivit Biroului de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Politistii au constatat, atunci, ca impactul s-a produs intre un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, respectiv Monica Macovei, si o motocicleta, condusa de un barbat, de 56 de ani, fost politist.

Recent, Monica Macovei, fostul ministru al Justitiei, a depus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta o cerere pentru incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, insa fara succes.

Se pare ca procurorii au refuzat oferta, intrucat fostul ministru l-a chemat in judecata atat pe procurorul care investigheaza cazul, cat si parchetul din care face parte – Parchetul Curtii de Apel Constanta, acuzand proasta gestionare a dovezilor si a solicitat o noua expertiza a masinii dupa accident. (V.E.)

Leave a Reply