Alfred Simonis, reales in functia de presedinte al PSD Timis. „Sunt unul dintre candidatii care vor candida atat la Primaria Municipiului Timisoara, cat si la CJ Timis”

Alfred Simonis a fost reconfirmat, sambata, in functia de presedinte al Organizatiei Judetene a PSD Timis, in urma alegerilor care au avut loc in cadrul Conferintei Judetene a filialei. Alfred Robert Simonis, care detine si functia de presedinte interimar al Camerei Deputatilor, a fost candidat unic.


Prim-vicepresedinti au fost alesi Adrian Cionca si Eugen Dogariu, iar Sebastian Raducanu este secretar general.

Vicepresedintii PSD Timis sunt: Cristian Anton, Sabin Bociu, Calin Dobra, Rovena Violeta, Maria Murari Dobrean, Cornel Dumitras, Bianca Gavrilita, Sorin Gabriel Ionescu, Andra Lapadat, Ioan Mateescu, Marcel Muia, Adrian Pau, Teodor Pavel, Gabriela Popovici, Mihai Ritivoiu, Flavius Rosu, Raimond Rusu, Ovidiu Nicolae Stefanescu, Gheorghe Marius Stoian, Catalin Tiuch, Luminita Tundrea si Stoian Vasiu. Se remarca prezenta lui Adrian Pau, proaspat revenit in PSD, din Pro Romania, partid din partea caruia a fost deputat in mandatul 2016 – 2020.

„Am lansat cateva provocari. Ma bucur ca dupa mai multi ani mai grei, in final, reusim impreuna in aceasta echipa sa deblocam marile proiecte de infrastructura ale judetului Timis si ale Timisoarei”, a transmis Alfred Simonis, in declaratia care a urmat alegerii sale in noua functie.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, prezent la aceste alegeri, si-a exprimat convingerea ca in anul 2024 noua echipa a social-democratilor timiseni va aborda corect toate randurile de alegeri.

„Sunt ferm convins ca de la Timis si Timisoara vor veni marile surprize. Din ceea ce a spus Alfred Simonis, toate proiectele in derulare in judet si in Timisoara, mai putin stadionul ‘Dan Paltinisanu’, sunt de peste 3 miliarde de euro; o munca de echipa, alaturi de ministrul Transporturilor si ministrul Sanatatii, pentru ca aceasta este zona majoritatii proiectelor”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Mai mult, liderul PSD a exclus perspectiva unei noi aliante PSD – PNL, in perspectiva alegerilor de anul viitor. „Eu nu Imi doresc USL. Haideti sa vorbim politic. USL s-a creat fiindca exista un dusman, acel dusman se numea Traian Basescu Eu nu am dusmani in politica. Eu am adversari, si colegii mei la fel. Exclud un USL, asta incerc sa va explic, orice alianta, nu e nimic valabil, nu pot să va confirm sau sa va infirm”.

Primul ministru a promis ca se va implica direct si pentru realizarea stadionului, primul pas fiind demolarea vechiului obiectiv si ridicarea altuia in loc.

Imediat dupa ce a fost ales presedinte al PSD Timis, Alfred Simonis, a declarat ca, in aceasta calitate, va fi unul dintre candidatii pentru fotoliul de primar al municipiului Timisoara, dar si la Consiliul Judetean (CJ) Timis, la alegerile din 2024.

„Sunt presedintele PSD Timis si evident ca sunt unul dintre candidatii care vor candida atat la Primaria Municipiului Timisoara, cat si la CJ Timis. Daca masuratorile vor arata ca o (alta) personalitate are sanse mai mari decat mine sa fie primar sau presedinte al CJ Timis, vom face o analiza clara in privinta candidatului care merge. In acest moment, ma numar printre cei care se vor inscrie in competitia interna atat pentru Primaria Municipiului Timisoara, cat si pentru Consiliul Judetean Timis”, a anuntat Alfred Simonis.

Prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, a subliniat, in context, ca este obligatoriu pentru social-democratii timiseni „sa repete istoria din 2016”, cand au castigat alegerile.

Am simtit azi spiritul pe care noi l-am avut in 2016, cand am reusit sa castigam alegerile locale si parlamentare. Dar, atunci a fost victoria PSD impotriva dreptei unite. Nu exista USR la localele din 2016. Am simtit azi acelasi spirit din 2016, ceea ce ma face optimist ca in 2024 sa putem castiga alegerile. Este datoria noastra.

Si eu, si noul presedinte al PSD Timis, Alfred Simonis, avem anumite responsabilitati in statul roman in acest moment. Nu pe masura rezultatelor pe care le-a avut PSD Timis in 2020. Aceasta inseamna o datorie pe care PSD Timis trebuie sa o aiba, iar aceasta datorie inseamna rezultate.

Obligatoriu pentru noi in 2024 este sa repetam istoria din 2016 si anume sa castigam alegerile locale, iar capitan de echipa in judetul Timis, ca de fiecare data, este presedintele filialei. Cap de echipa in 2024 este Alfred Simonis. Sunt convins ca va face o treaba extraordinara”, a spus Sorin Grindeanu. (Mara Ion)

Leave a Reply