Perchezitii la Primaria Giroc si la domiciliul arhitectului sef Cristina Babescu! Se verifica autorizatiile de construire semnate de la preluarea functiei

Procurorii si politistii judiciaristi au descins, azi dimineata, la Primaria Giroc si la domiciliul arhitectei sefe Cristina Babescu, in urma unor sesizari ce vizeaza semnarea discretionara a unor autorizatii de construire.


Anchetatorii au venit cu mandate de perchezitie emise de instanta, astfel ca – dupa cum relateaza jurnalistii de la Vocea Timisului – s-au efectuat controale la arhiva Primariei Giroc, situata in spatele unitatii militare de pe Calea Timisoarei, la domiciliul Cristinei Babescu si la sediul SC „Pas cu Pas Proiect” SRL, firma de proiectare aflata in zona de interese a arhitectului sef.

Reamintim ca una dintre plangerile penale depuse la Politie si Parchet a fost semnata de Rares Goia, unul dintre dezvoltatorii imobiliari a carui activitate a fost blocata total de Cristina Babescu.

„Doar anul trecut am achitat taxe si impozite la Primaria Giroc de peste 350.000 de euro. Noi, spre deosebire de altii, lucram foarte corect, respectam cotele, ne platim impozitele, doamna Babescu isi pierde timpul degeaba.

Si pentru ca am fost amenintat de Fedor sa nu mai depus sesizari la IPJ Timis, pentru ca finul sau este sef la Economic si ca o sa am probleme, de-acuma vom depune plangerile la IGPR, la DNA Central si la ANI. Poate asa, noua mafie imobiliara din Giroc va fi deranjata de autoritatile statului”, ne-a transmis, recent, intreprinzatorul Rares Goia. Vom reveni. (G.I.)

UPDATE: Perchezitiile au fost efectuate de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara. Au fost puse in executare  patru mandate de perchezitie domiciliara la Primaria Giroc, la sediul unei societati comerciale si la domiciliul unei persoane fizice.

Descinderea politistilor face parte dintr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual si folosirea functiei pentru favorizarea unei persoane, vizata de ancheta fiind arhitecta-sefa de la Primaria Giroc, Cristina Babescu.

„Perchezitiile au fost efectuate in scopul identificarii inscrisurilor privitoare la eliberarea unor autorizatii de construire, susceptibile a fi false. In urma efectuarii celor patru perchezitii, au fost identificate si ridicate inscrisuri, precum si dispozitive electronice folosite la comunicarea si stocarea de date informatice, care pot constitui mijloace de proba in cauza”, a transmis IPJ Timis.

Leave a Reply