Inca un primar PSD, retinut pentru coruptie! „Am dat, nu am luat”, a declarat edilul la intrarea in sediul DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Pitesti au dispus efectuarea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 05 octombrie 2023, a suspectului Georgescu Ion, primar al orasului Mioveni, judetul Arges, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta.


In ordonanta procurorilor se arata ca in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, in calitatea mentionata mai sus, ar fi acceptat de la o persoana (martor in cauza) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, in luna decembrie 2022, o prima transa de 10.000 euro, pentru a-si exercita influenta pe care ar fi pretins ca ar avea-o asupra unor factori decidenti din conducerea Spitalului Orasenesc Mioveni, pentru ca acestia sa dispuna angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau sa fie remisi primarului, conform intelegerii, dupa incadrarea efectiva a persoanei respective in unitatea medicala.

Deoarece pana in prezent primarul nu ar fi reusit sa-si tina “promisiunea” facuta martorului, acesta din urma i-ar fi cerut suspectului sa-i restituie suma de 10.000 euro remisa anterior.

In acest context, la data de 04 octombrie 2023, in sediul primariei orasului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani mentionata mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii.

Dupa derularea flagrantului, la intrarea in sediul DNA, edilul a declarat reporterilor – „Am dat, nu am luat!”.

Spitalul Orasenesc Mioveni a fost inaugurat in anul 2019. Constructia propriu-zisa a durat 3 ani si sase luni si a costat 68 de milioane de euro, o mare parte din bani fiind de la bugetul local. Unitatea sanitara a fost data in folosinta in 2020 numai in parte, din cauza dificultatilor legate de pandemie. Concursurile de angajare au fost anulate in perioada de inceput a pandemiei si au existat si probleme legate de finantare.

Cele mai recente angajari de medici in spital au fost anuntate in 12 septembrie 2023. La acea vreme, primarul Ion Georgescu „a subliniat ca sanatatea populatiei este o prioritate pentru administratia locala si ca unitatea medicala trebuie sa ofere servicii medicale de calitate tuturor pacientilor”, conform unei postari publicate pe pagina de Facebook a spitalului.

Primaria din Mioveni, judetul Arges, a intrat in atentia presei la inceputului anului, dupa ce a anuntat ca va cumpara din bani publici un set de cinci clopote pentru Catedrala Sfintii Apostoli Petru si Pavel, aflata in proprietatea Bisericii Ortodoxe.

Acestea costa 217.000 de euro si pe ele va fi gravat numele primarului din Mioveni, potrivit hotnews.ro. Cum justifica edilul orasului aceasta achizitie? “In primul rand, suntem o comunitate ortodoxa. In al doilea rand, pentru ca legea ne da voie. Si in al treilea rand, era o necesitate”, a spus Ion Georgescu, primarul din Mioveni. (V.E.)

 

Leave a Reply