Scandalul de la Colegiul Pedagogic Timisoara ajunge la Parchet! Fosta directoare, demisa in urma cu cateva zile, a depus o plangere penala pentru hartuire

Demisa in urma cu cateva zile de la conducerea Colegiului National Pedagogic ”Carmen Sylva” Timisoara, profesoara Claudia Muntean (foto 2) a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, in care face acuzatii grave la adresa liderelor de sindicat “Spiru Haret” si “P. P. Neveanu”, Mirela Carp si Nicoleta Gherghina (foto 3), pe care le acuza de hartuire.


„Desi nu sunt un om conflictual (nu am mai formulat niciodata o plangere in justitie), am fost nevoita sa depun de aceasta data o plangere penala pentru hartuire, impotriva persoanelor mai sus mentionate”, anunta fost directoare a Colegiului Pedagogic, intr-o adresa transmisa Ministrului Educatiei Nationale, Ligia Deca, si presedintelui Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu.

In opinia sa, faptul ca, in ultimii 10 ani, la conducerea liceului s-au perindat nu mai putin de cinci directori, este o consecinta a scandalurilor, reclamatiilor si chiar articolelor defaimatoare din presa de care s-ar face responsabile cele doua sindicaliste.

Desi toate sesizarile facute la adresa mea au avut ca unic scop demiterea sau sanctionarea mea disciplinara, niciuna dintre ele nu a confirmat acuzatiile care mi s-au adus, fiind clar nefondate.

Prin cercetarile disciplinare prealabile la care am fost supusa, am fost nevoita sa dau nenumarate note explicative si sa aduc dovezi in vederea sustinerii nevinovatiei mele, toate acestea blocand de multe ori activitatea colegiului, din cauza multitudinii si a succesiunii rapide a depunerii reclamatiilor.

Precizez faptul ca, in afara petitiilor mentionate anterior depuse la institutiile enumerate mai sus, la nivelul unitatii noastre numita Gherghina Nicoleta a depus in perioada septembrie 2022 – iulie 2023 aproximativ 90 de solicitari, cereri, reclamatii, atentionari din partea ei, a sindicatului pe care il reprezinta sau a unor avocati platiti de aceasta, la care se adauga altele depuse de numita Carp Mirela, sau semnate de amandoua.

La toate aceste documente depuse am fost nevoiti sa raspundem conform legii si respectand termenul legal. Pe de alta parte, cele doua colege petitionare creeaza permanent o tensiune la nivelul consiliului de administratie, unde ele participa in calitate de observatori din partea sindicatelor si invoca tot felul de pretexte pentru a contesta deciziile luate sau “vaneaza” tot felul de vicii de procedurii, pentru ca mai apoi sa le foloseasca pentru a face noi reclamatii.

Desi, sindicatele reprezentate de cele doua colege nu sunt reprezentative la nivelul unitatii (conform prevederilor Legii Dialogului Social), ele continua sa se erijeze in lidere de sindicat, iar cand le-am solicitat sa respecte legea, am fost acuzata ca doresc sa le exclud din consiliul de administratie”, se mentioneaza in adresa trimisa la minister.

Numita la conducerea Colegiului National Pedagogic ”Carmen Sylva” Timisoara, in septembrie 2020, „la insistentele inspectorului general de la acea vreme”, Claudia Muntean spune ca toate problemele au inceput in septembrie 2022, cand – cand in urma unei plangeri depuse (la ISJ Timis) de catre mama unei eleve din clasa doamnei Nicoleta Gherghina, care a fost acuzata de abuz emotional asupra unui minor – a fost nevoita sa o cerceteze disciplinar pe sindicalista si sa o sanctioneze cu avertisment. Din cauza unor vicii de procedura, ISJ Timis a anulat sanctiunea, moment din care au inceput sa „curga” reclamatiile la adresa sa. (G.I.)

2 thoughts on “Scandalul de la Colegiul Pedagogic Timisoara ajunge la Parchet! Fosta directoare, demisa in urma cu cateva zile, a depus o plangere penala pentru hartuire

  1. Gherghina e reclamagioaica de profesie.Mare lidera de sindicat cu 8 membri.Mi ar fi și rușine. Dar la greva unde ați fost,profitoarelor și lașilor?

Leave a Reply