Lovitura a inspectorilor ANI! O judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, prinsa cu o diferenta de avere nejustificata de peste 6 milioane de euro

Agentia Nationala de Integritate anunta, miercuri, ca a constatat o diferenta nejustificata in averea unui judecator de la Tribunalul Bucuresti, suma care nu se regaseste in acte depasind 30 de milioane de lei. De asemenea, s-a regasit o diferenta de peste un milion in cazul unui angajat cu statut special din Politia Capitalei.


Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unor diferente nejustificate intre averea dobandita si veniturile realizate in cuantum total de 31.602.501 Lei in cazul a doua persoane prevazute de Legea nr. 176/2010”, anunta, miercuri, ANI, intr-un comunicat de presa.

Institutia precizeaza ca este vorba despre Mazilu Gabriela – Cristina, judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti si fost judecator in cadrul Judecatoriei Sector 4.

In cazul ei s-a constatat o diferenta nejustificata in cuantum total de 30.388.515 Lei, in perioada exercitarii functiei publice

Cea de-a dua persoana vizata este Nicoresteanu Ionut – Victor, functionar public cu statut special in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, in cazul caruia s-a constatat o diferenta nejustificata in cuantum total de 1.213.986 lei.

”Astfel, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre MAZILU GABRIELA – CRISTINA, si respectiv, NICORESTEANU IONUT – VICTOR, in perioada exercitarii functiilor publice”, a mai transmis ANI.

Institutia a precizat ca persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

Cine este judecatorul Cristina Gabriela Mazilu!

Judecatorea Tribunalului Bucuresti a avut calitatea de suspecta in Dosarul mafiei bancare. Este acelasi dosar in care apare numele cuscrului fostului presedinte Traian Basescu, Bebe Ionescu, cel care este artizanul firmelor care nu au mai restituit zecile de milioane de euro la BRD.

In acelasi act se arata ca sotul ei, sau fostul sot, Aparaschivei Cristian Relu, era mâna dreapta a omului de afaceri Remus Truica, cel care este si nas al judecatorului amintit.

Lumea Justitiei a dezvaluit despre jaful de la BRD si implicarea judecatoarei Cristina Gabriela Mazilu, si spunea ca aceste „tunuri” s-au dat cu ajutorul unor clienti-sageata, cu care judecatoarea si fostul ei sot se petrecea prin vacante in statiuni de lux precum Valgardena – Italia.

In 2019, dosarul cu fraudele de la Grupul BRD Dorobanti, estimate de BRD la circa 53 milioane de euro (prejudiciu) declinat de la DIICOT, se afla in lucru la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie din cadrul PICCJ, din pricina implicarii judecatoarei Cristina Gabriela Mazilu. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply