Perchezitii in Timis la persoane care au folosit carti de identitate false pentru a contracta credite online. Prejudiciul, peste 1 milion de lei

Politistii si procurorii fac, miercuri, perchezitii in Bucuresti si in mai multe judete, la persoane suspectate ca au folosit 160 de carti de identitate false si peste 70 de documente reale pentru a contracta credite online, provocand un prejudiciu de peste un milion de lei.


”La data de 11 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, pun in executare 14 mandate de perchezitie domiciliara, in judetele Timis, Brasov, Dambovita, Gorj, Mehedinti, Ilfov si in municipiul Bucuresti, intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals informatic, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals”, anunta, miercuri, Politia Romana.

Sursa citata a precizat ca, in perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, ar fi fost utilizate 73 de carti de identitate reale si 160 de carti de identitate falsificate.

”Cu ajutorul acestora, s-ar fi obtinut 233 de credite online, cauzand un prejudiciu de 1.079.300 de lei”, a mai transmis sursa citata.

La sediul Inspectoratului de Politie Judetean Timis vor fi aduse peste 10 persoane, in vederea audierii. (V.E.)

Leave a Reply