“Sanatate si securitate in munca in era digitala” / Webinar organizat de ITM Timis, unde vor fi prezentate lucrari stiintifice elaborate de 11 inspectorate din tara

Inspectia Muncii Bucuresti prin Inspectoratul Teritorial de Munca Timis, in parteneriat cu Universitatea Politehnica Timisoara si Punctul Focal al Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca, organizeaza marti, 17 octombrie 2023, de la ora 10, Webinarul “Sanatate si securitate in munca in era digitala”, prilejuit de Saptamana Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca”.


In cadrul acestei conferinte vor fi prezentate lucrari stiintifice elaborate de institutiile partenere arondate judetului Timis: ITM Arges, ITM Brasov, ITM Caras-Severin, ITM Dolj, ITM Gorj, ITM Hunedoara, ITM Mehedinti, ITM Olt, ITM Sibiu, ITM Valcea, precum si de inspectori de munca din cadrul ITM Timis.

Tehnologiile digitale ne-au transformat societatea si viata de zi cu zi, inregistrand progrese mai rapide decat orice alta inovatie din istoria noastra.

Pentru lucratorii si angajatorii de la multe locuri de munca si din toate sectoarele de activitate, tehnologia digitala ofera oportunitati, dar prezinta si provocari si riscuri mai mari in ceea ce priveste securitatea si sanatatea in munca.

“Desfasurarea evenimentului in sistem online este in concordanta cu tema abordata in acest an. Prin cele peste 20 de lucrari stiintifice, conturate in jurul temei propuse, care urmeaza sa fie publicate intr-un volum, se urmareste stimularea colaborarii pentru transformarea digitala sigura si productiva a muncii”, ne-a transmis inspectorul sef al ITM Timis, Ileana Mogosanu.

Proiectarea, dezvoltarea si utilizarea sistemelor digitale, utilizate in spijinul lucratorilor, sunt centrate pe factorul uman, oamenii fiind cei care detin in continuare controlul. Toate eforturile specialistilor sunt indreptate spre imbunatatirea mediului de munca pentru lucratori si asigurarea de locuri de munca sigure si sanatoase pentru toti angajatii din Romania.

Persoanele interesate pot participa, gratuit, la conferinta accesand urmatorul link https://www.ssm.ro/media/itm-timis.

(Impact Press)

Leave a Reply