Politistul Valer Kovacs, “marul discordiei” intre doi deputati de Timis. Alfred Simonis, acuzat ca-l “ghidoneaza politic” pe seful Politiei Timis

Politistul Valer Kovacs a ajuns marul discordiei intre deputatii USR si PSD, Ciprian Titi Stoica si Alfred Simonis, care, zilele trecute, s-au “intepat” reciproc de la tribuna Camerei Deputatilor pe tema depolitizarii Politiei.


Vorbind pe marginea unei modificari la legea care reglementeaza activitatea politistilor, Titi Stoica (foto 3) a facut aluzie la faptul ca Freddy Simonis (foto 2), care conducea dezbaterile din plen, l-ar “ghidona” politic pe inspectorul sef al IPJ Timis, chestorul Alin Petecel.

“Pentru dumneavoastra, ma numesc Alfred Simonis. La obiectul de reglementare al ordonantei daca mai aveti ceva de adaugat. Despre IPJ Timis vorbim la cafea, daca doriti”, l-a pus la punct presedintele interimar al Camerei Deputatilor.

“Foarte multi politisti pleaca din sistem din cauza politizarii excesive si din cauza ca veniturile lor nu mai sunt la nivelul la care sa poata sa-si faca meseria fara alte influente. Profit de ocazie sa trag un semnal de alarma – si, domnule Freddy Simonis, cred ca si dumneavoastra cunoasteti foarte bine situatia – pentru ca cel pe care-l ghidonati politic la sefia IPJ Timis (…).

Politistul Valer Kovacsa atras atentia in nenumarate randuri asupra abuzurilor si disfunctionalitatilor din sistem si, astfel, este supus abuzurilor sefului IPJ Timis. Va rog mult, si pe ministrul de Interne, sa ia act de acest fapt si sa actioneze in consecinta”, a punctat Titi Stoica de la tribuna Camerei Deputatilor.

Reamintim ca procurorii au clasat plangerile lui Valer Kovacs la adresa inspectorului sef Alin Petecel, iar Curtea de Apel Timisoara a respins contestatia la solutie formulata de politist. (G.I.)

Leave a Reply