Timisoara, primul oras din Romania distins de Casa Regala cu decoratia „Nihil Sine Deo”. “Pentru ca mereu timisorenii au primit cu demnitate si iubire pe membrii Familiei Mele”

Municipiul Timisoara a fost decorat cu distinctia „Nihil Sine Deo” de catre Casa Regala a Romaniei. Joi, 19 octombrie 2023, in cadrul unei ceremonii organizate la Castelul Peles, Majestatea Sa, Principesa Margareta, a inmanat decoratia primarului Timisoarei, Dominic Fritz.


Am primit aceasta distinctie in numele intregii comunitati timisorene cu gratitudine si bucurie. Timisoara este primul oras onorat cu decoratia regala Nihil Sine Deo. Este un semn pentru legatura deosebita pe care o avem cu Casa Regala si valorile sale, dar si o recunoastere pentru contributia mai multor generatii de timisoreni la destinul european al Romaniei”, a declarat primarul Dominic Fritz dupa ceremonie.

Brevetul decoratiei, caruia i s-a dat citire in cadrul ceremoniei, motiveaza distinctia astfel: „Pentru a onora comunitatea civica timisoreana, exemplu de loialitate fata de valorile democratiei, libertatii si tolerantei, fapt dovedit atat de-a lungul secolelor ca punct focal al culturii banatene, cat si in trecutul recent prin sustinerea ridicarii Catedralei municipiului intr-o perioada de deosebite greutati economice si declansarea scanteii Revolutiei Romane si formularea prin consens a programului principial al acesteia.

Pentru ca mereu timisorenii au primit cu demnitate si iubire pe membrii Familiei Mele, recunoscand importanta legaturii cu traditiile si principiile Coroanei Romane.”

Decoratia regala “Nihil Sine Deo” a fost instituita la 30 decembrie 2009, prin ordinul Majestatii Sale Regelui Mihai I. Aceasta se acorda personalitatilor notabile din diverse domenii, dar si ambasadorilor care au avut o contributie remarcabila la consolidarea relatiilor Romaniei cu lumea.

De asemenea, poate fi acordata institutiilor sau organizatiilor care imbogatesc si promoveaza istoria si prezentul Romaniei. Numarul maxim de beneficiari, inclusiv persoane aflate in viata si institutii, este limitat la 200. Aceasta distinctie simbolizeaza traditia si continuitatea Casei Regale a Romaniei. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply