Vigilenta sporita! 10 infractiuni la regimul drogurilor, constatate in doar sase zile de jandarmii Gruparii Mobile Timisoara

In perioada 12-17 octombrie a.c., jandarmii timisoreni au executat 10 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele cu public numeros organizate in zona de competenta, 14 misiuni de mentinere a ordinii publice si 17 misiuni in cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea si combaterea faptelor de natura penala si contraventionala.


Eforturile noastre au fost concentrate pe identificarea persoanelor care desfasoara activitati ilegale sau savarsesc fapte ilicite, inclusiv pe cele care consuma sau incearca sa consume substante interzise.

In ceea ce priveste prevenirea si combaterea consumului ilicit de droguri, prin masurile active de verificare, au fost constatate 10 infractiuni, fiind intocmite acte de sesizare pentru persoanele in cauza, pentru incalcarea Legii 143/2000, privind prevenirea si combaterea traficului ilicit de droguri.

A fost constatata savarsirea unei infractiuni prin nerespectarea prevederilor Legii 217/2003, pentru prevenirea si combaterea violentei domestice, de catre un barbat, prin incalcarea ordinului de protectie, asupra acestuia fiind identificate si substante interzise.

De asemenea, jandarmii au depistat o persoana care oferea spre vanzare parfumuri ce imita marci de notorietate, constatand astfel incalcarea prevederilor Legii nr. 84/1998, privind marcile si indicatiile geografice.

Masurile proactive ale jandarmilor, cu sprijinul partenerilor institutionali, au ca obiectiv cresterea gradului de siguranta a cetatenilor si descurajarea infractionalitatii, obiectiv asumat si urmarit prin intreaga activitate desfasurata in slujba comunitatii. (Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara – Compartimentul Informare, relatii publice si cu publicul)

Leave a Reply