Procurorii au clasat dosarul conflictului de interese in care a fost cercetat presedintele PNL Timis, Alin Nica. „Un dosar fabricat politic!”

Parchetul a clasat dosarul deschis pe numele lui Alin Nica in cazul conflictului e interese lansat de Agentia Nationala de Integritate, a anuntat cel vizat. Acum, liderul PNL Timis poate reveni in Consiliul National de Integritate, de unde a fost revocat de Senat, si, totodata, cere si demisia pentru Alfred Simonis si Raoul Trifan, care ar fi orchestrat acest demers.


Alin Nica nu mai are dosar la Parchet pentru conflict de interese la Agentia Nationala de Integritate, acesta fiind inchis, a anuntat, luni, presedintele Consiliului Judetean Timis, In concluzie el poate, si va cere, revenirea pe functia de pe care a fost demis din Consiliul National de Integritate. De asemenea, cere scuze din partea parlamentarilor Alfred Simonis (PSD) si Raoul Trifan (USR), carora nu le-a facut o caracterizare deloc frumoasa.

Toata ”distractia” a fost orchestrata in jurul unui dosar politic, spune Nica.

”In 12 septembrie 2023 coalitia PSD-USR a votat in Senat revocarea mea din Consiliul National de Integritate, fara niciun temei legal, la solicitarea parlamentarilor Alfred Simonis (PSD) si Raoul Trifan (USR). Revocarea mea a fost orchestrata in jurul unui dosar fabricat politic, dosar asupra caruia procurorii s-au pronuntat, saptamana trecuta, si l-au clasat”, a declarat Nica. Oficialul spune ca a devenit deja o metoda astfel de actiuni, de defaimare a persoanelor politice.

”Asa cum am explicat si in septembrie, mecanismul e simplu: o persoana platita reclama diverse spete, procurorii sunt obligati sa cerceteze, timp in care oponentii politici intoxica spatiul public cu minciuni ascunse in spatele unor asa zise declaratii politice”, mai spune seful PNL Timis.

El cere demisia celor doi sustinatori politici. Mai mult, pe Raoul Trifan l-a numit ca fiind ”latrau spasmotic”.

Acum, ca este clar, negru pe alb, ca revocarea mea din Consiliul National de Integritate a fost regizata, cer demisia deputatului Alfred Simonis, initiatorul demersului. I-as cere un gest de onoare si senatorului Trifan, cel care s-a alaturat ca o unealta, insa el este atat de manipulabil si lipsit de scoala incat inteleg ca a cazut prada dezinformarii.

Totodata solicit Senatului sa abroge revocarea mea si astfel sa pot renunta la procesul existent pe rol. UNCJR sprijina abrogarea revocarii mele deoarece au sesizat in scris, cu saptamani inainte, ca tratamentul la care sunt supus este nedrept si lipsit de argumente juridice”, conform lui Nica.

Va reamintesc ca CNI este singura entitate cu atributii de control asupra ANI. Ma voi intoarce in Consiliul National de Integritate si voi expune public, asa cum am mai facut in trecut, disfunctionalitatile acestei institutii si cum aceasta risca sa fie folosita pentru hartuirea unor oameni nevinovati. Voi continua sa semnalez abuzurile comise de ANI si voi monitoriza activitatea acestei institutii. Noua din zece persoane reclamate de catre ANI la Parchet, la final, sunt declarate nevinovate.

Odata revenit la Consiliul de Integritate, Alin Nica doreste sa schimbe modul de lucru al entitatii, in asa fel incat ANI sa nu mai poata fi folosita pe post de organizatie ”sperietoare”, pe baza unor comunicate de presa emise.

Politicieni rau intentionati precum Alfred Simonis au invatat sa foloseasca bresele existente in modul de functionare al ANI pentru a otravi opinia publica si pentru a termina cariere politice si administrative.

Din fericire, in cazul meu, Simonis – exponentul politicii raului, nu a avut castig de cauza, dar sunt sigur ca incercarile lui nu se vor opri. Ce pot face eu, ca o persoana trecuta prin mocirla aruncata de Simonis si acolitii lui, este sa atrag atentia si sa cer oprirea practicii existente la nivel de ANI prin care sunt trimise comunicate de presa “verdict”. Repet cifrele: 9 din 10 persoane mentionate in astfel de comunicate sunt nevinovate. Pe aceste “comunicate de presa” sunt construite linsajele mediatice platite astfel incat diferiti oponenti sa fie terminati politic”, a mai declarat Nica. (I.P.)

Sursa: ziuadevest.ro

Leave a Reply