SMART Pedodontics / Peste 170 de medici participa, la Timisoara, la prima conferinta internationala dedicata stomatologiei pediatrice

Prima conferinta internationala din Romania dedicata stomatologiei pediatrice, SMART Pedodontics, va incepe, maine, 27 octombrie, la Timisoara. Pe lista lectorilor internationali prezenti la evenimentul stiintific ii regasim pe:


Dr. Meenakshi Kher – Mumbai, India: Specialist in stomatologie pediatrica in India, ea a infiintat „Happy Tooth Clinic” in orasul Mumbai, in 1995. Practica este dedicata exclusiv gestionarii nevoilor de sanatate orala ale copiilor de la copilarie pana la 18 ani. Dr. Meenakshi are un interes deosebit in domeniile stomatologiei minim invazive, traumatologiei dentare, tratarea copiilor cu dizabilitati si in utilizarea eficienta a laserelor pentru tesuturi moi la copii.In 2019, a fost autoarea cartii „Tehnici de tratament contemporane in stomatologia pediatrica”, Springer International Publications.

Dr. Antonio Pedro Silva este un dentist pediatru de renume mondial. Si-a obtinut diploma de stomatologie la Universidade Fernando Pessoa – Porto, in 2007, si diploma de specialist de la Oporto Dental Medical School (FMDUP-UP) in 2011. Dr. Silva este fondatorul Forumului de Stomatologie Pediatrica, cu peste 44.000 de membri din intreaga lume. Practica exclusiv Stomatologia Pediatrica in orasul Antwerp, Belgia.

Dr. Raimond N.B. van Duinen a studiat la Universitatea din Amsterdam. Din 1987 practica la Haga, Olanda si se concentreaza de 40 de ani pe Stomatologia Biomimetica. In 2005 a publicat un studiu promotional privind perspectivele cimentului traditional de ionomer de sticla ca material de restaurare direct universal. Din 2005 lucreaza ca cercetator si lector in cooperare cu diferite universitati europene (cum ar fi Queen Mary, Londra si scoala de stomatologie a Universitatii din Zagreb) si companii.

Dr.Thierry Boulanger a absolvit stomatologia pediatrica in 1988, la Universitatea din Liège. Lucreaza in cabinet privat si spital, cu accent deosebit pe copil si nevoi speciale. In urma cu mai bine de un deceniu, el a adaugat idei MID in trusa sa de instrumente pentru a oferi ingrijire prietenoasa copiilor numarului tot mai mare de copii traumatizati de „foraj si umplere”. El tine in mod regulat prelegeri pentru a impartasi experienta sa si a le spune colegilor cat de blanda poate deveni stomatologia pediatrica.

Dr. Ana Vuković este medic stomatolog pediatru cu expertiza clinica si accent special in prevenirea bolilor bucale si tratarea pacientilor tineri cu anxietate dentara si a copiilor compromisi din punct de vedere medical. Dr. Ana Vuković a absolvit Universitatea din Belgrad, Facultatea de Medicina Dentara. In prezent lucreaza ca consultant in stomatologie pediatrica, medic stomatolog cu ingrijiri speciale si profesor asistent la Departamentul de Stomatologie Pediatrica si Preventiva, Scoala de Medicina Dentara, Universitatea din Belgrad.

Toate sesiunile vor fi moderate de catre Dr. Burak Buldur

Dr. Buldur si-a finalizat studiile universitare si doctorale la Universitatea Sivas Cumhuriyet, unde preda stomatologie pediatrica din 2013. A fost profesor asociat in 2018. A ocupat diverse functii, cum ar fi redactor-sef, editor invitat si membru al Consiliului de redactie in multe reviste internationale. Este fondatorul si editorul-sef al revistei internationale „Contemporary Pediatric Dentistry”, care este publicata in limba engleza.

El este presedintele congresului stiintific international anual, „Congresul International de Stomatologie Pediatrica Contemporana (ICCPD)”, care saluta participanti din peste optzeci de tari din intreaga lume.

Intrand in lista „Cei mai influenti oameni de stiinta ai lumii” publicata de Universitatea Stanford in 2021, dr. Buldur are multe publicatii stiintifice internationale, este editor si autor de capitole din manuale si un revizor activ in peste douazeci de reviste indexate SCI.

Este membru activ al multor organizatii profesionale, inclusiv Asociatia Internationala de Stomatologie Pediatrica (IAPD) si Academia Europeana de Stomatologie Pediatrica (EAPD). Interesele sale de cercetare academica includ anxietatea dentara la copii, managementul comportamentului, endodontia pediatrica, endodontia regenerativa si cercetarea calitativa in stomatologie.

Va reamintim ca este un eveniment in premiera in Romania unde peste 170 de medici din Romania, Serbia, Rep. Moldova, Elvetia, Cehia se vor alatura pe durata celor 3 zile de sesiuni stintifice, zona expozitionala si workshopuri.

Evenimentul va avea loc in salile multifunctionale ale Consiliului Judetean Timis. Detalii despre eveniment puteti gasii pe www.smartpedo.com.

(I.P.)

 

Leave a Reply