Patru politisti de la IPJ Arad au fost raniti, dupa coliziunea frontala a doua autospeciale de Politie! Accidentul s-a produs in timpul unei urmariri

Doua autospeciale de Politie au fost implicate, sambata seara, intr-un accident rutier produs in orasul Santana, judetul Arad, in timpul urmaririi in trafic a unui autoturism care nu a oprit la semnal. Patru politisti au fost raniti, fiind transportati la spital. Doi dintre acestia au ramas internati.


Inspectoratul de Politie Judetean Arad a deschis o ancheta interna privind imprejurarile in care s-a produs evenimentul si modalitatea in care politistii au intervenit.

”In seara zilei de 28 octombrie a.c., in jurul orei 23, in cadrul unei actiuni desfasurate pe raza orasului Pancota, un echipaj de politie a pornit in urmarirea unui autoturism. Autoturismul urmarit si-a continuat deplasarea, iar in orasul Santana, autospeciala de politie, aflata in urmarire, a intrat in coliziune cu o alta autospeciala. 4 politisti au fost transportati la spital in vederea evaluarii starii lor si acordarea de ingrijiri medicale”, a transmis IPJ Arad.

In acest caz, a fost informat Parchetul de pe langa Judecatoria Chisineu Cris, urmand a fi continuate cercetarile pentru vatamare corporala din culpa.

”Concomitent, comanda IPJ a declansat o cercetare interna, pentru clarificarea starii de fapt, modalitatea de interventie a politistilor si luarea masurilor care se impun”, a precizat sursa citata.

Politistii au fost testati cu aparatele alcooltest si DrugTest din dotare, rezultatele fiind negative in toate cazurile.

UPDATE: “Urmare a evenimentului din noaptea de 28/29 octombrie a.c., in jurul orei 3, a fost depistat autoturismul urmarit, abandonat pe o strada din localitatea Olari, la aproximativ 10 km de locul producerii accidentului.

In aceasta dimineata, au fost depistati 4 tineri, 2 la domiciliu si 2 intr-o padure din proximitatea orasului Pancota, toti din localitatea Pancota, care s-ar fi aflat in autoturism.

Din primele verificari, autoturismul ar fi fost condus de un tanar de 18 ani, care a fost testat cu aparatele alcooltest si DrugTest, cu rezultat negativ.

Cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe langa Judecatoria Chisineu-Cris, sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie si modificarea locului accidentului.

In urma evaluarii medicale, doi politisti au fost raniti grav si au ramas internati in spital, unul a fost diagnosticat cu rani care nu necesita internarea, iar al patrulea nu a fost ranit”, se arata intr-un alt comunicat al Politiei. (V.E.)

Leave a Reply