Tranzactia anului in Romania: Concernul care detine Mega Image cumpara reteaua de magazine Profi cu 1,3 miliarde de euro

Ahold Delhaize, unul dintre cei mai mari jucatori din piata mondiala de retail alimentar, care in prezent detine 19 branduri la nivel global, printre care si Mega Image, anunta ca a ajuns la un acord privind achizitionarea, de la MidEuropa, a companiei Profi Rom Food, care opereaza reteaua de magazine Profi in Romania.


Pretul tranzactiei prin care Ahold Delhaize achizitioneaza reteaua Profi este de 1,3 miliarde de euro.

Tranzactia este supusa aprobarii de catre autoritatile competente in materia regulilor de concurenta si se estimeaza a fi finalizata in cursul anului 2024.

Ahold Delhaize, care detine Mega Image, este un concern belgiano-olandez.

Compania MidEuropa, care opereaza Profi Romania, este un fond de investitii polonez.

Prin reunirea celor doua branduri, Mega Image si Profi, care se bucura deja de aprecierea clientilor, grupul isi va extinde prezenta la nivel national, aducand astfel oportunitati si beneficii pentru clienti si angajati, contribuind la deservirea complementara atat a comunitatilor din zonele urbane, cat si a celor din zonele rurale.

Jesper Lauridsen, CEO Ahold Delhaize pentru Europa Centrala si de Est: „Romania este o piata atractiva, cu o dezvoltare sustinuta prin investitii solide. Ne bucuram ca vom continua sa contribuim la dezvoltarea pietei locale de retail alimentar, acum si alaturi de Profi, care devine parte din familia noastra de branduri Ahold Delhaize.

Magazinele din reteaua Profi vor extinde si completa reteaua deja existenta de magazine Mega Image. Avem o experienta substantiala in dezvoltarea celor mai bune practici, precum si in integrarea in cultura locala si suntem increzatori ca prin aceasta achizitie vom reusi sa aducem si mai multa valoare pentru comunitatile pe care le deservim in Romania”.

Mircea Moga, CEO Mega Image: “Primim cu entuziasm Profi alaturi de noi, in familia Ahold Delhaize. Este un moment de referinta pentru industria de retail din Romania, unic prin marime si la nivelul grupului nostru. Suntem doua branduri puternice, complementare si, impreuna, vom reusi sa facem o diferenta semnificativa prin ceea ce oferim zi de zi clientilor nostri: produse locale, proaspete si sanatoase de la o retea extinsa de producatori locali, o gama de sortimente si mai buna de marci proprii, nationale si internationale, oferte care raspund cel mai bine nevoilor clientilor. Vom aduce impreuna angajati talentati si loiali care impartasesc valori comune si vom continua sa ne derulam activitatea cu responsabilitate fata de clienti, comunitati, furnizori si colegii din echipe”.

Cine e Ahold Delhaize

Ahold Delhaize este unul dintre cei mai mari jucatori din retail la nivel global in segmentul de supermarketuri si comert online. Marcile locale din portofoliu deservesc 60 de milioane de clienti in fiecare saptamana, atat in magazine, cat si online, in SUA, Europa si Indonezia. Impreuna, aceste marci au peste 414.000 de angajati in 7.659 de magazine alimentare si de specialitate si includ cel mai mare retailer online din Benelux si cei mai importanti comercianti online din Benelux si SUA.

Cu sediul central in Zaandam (Olanda), Ahold Delhaize este listata la bursele Euronext Amsterdam si Bruxelles (ticker: AD), iar certificatele sale de depozit americane sunt tranzactionate pe piata over-the-counter din SUA si cotate pe piata internationala OTCQX (ticker: ADRNY). Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati: www.aholddelhaize.com.

Despre Mega Image

Fondat in 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 969 de magazine in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Ploiesti, Brasov, Oradea, Timisoara, Bacau, Sibiu si alte orase din tara, sub marcile Mega Image si Shop&Go.

Mega Image isi propune sa ofere consumatorilor, in fiecare zi, servicii de calitate si o gama de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group.

Despre Profi

Profi este un important retailer alimentar de proximitate din Romania, cu o retea de peste 1.650 de magazine in toata Romania, sustinuta de 6 centre de distributie.

Profi are peste 28.000 de angajati in toata tara si a generat venituri de peste 2,5 miliarde de euro in perioada de 12 luni incheiata in iunie 2023.

In ultimii 6 ani, Profi a implementat cu succes o strategie de expansiune, sustinuta de investitii in infrastructura, digitalizare si resurse umane. In aceasta perioada, Profi si-a crescut semnificativ prezenta si capacitatile digitale prin dezvoltarea unei aplicatii mobile care are aproape 2 milioane de utilizatori.

Leave a Reply