BREAKING NEWS! Romania este noua campioana mondiala la minifotbal, dupa o finala uluitoare in compania Kazahstanului

Echipa nationala de minifotbal a Romaniei este noua campiona mondiala la minifotbal, dupa un meci de poveste in finala competitiei, in compania Kazahstanului. Finala, care s-a terminat in urma cu cateva minute, a avut loc in orasul Ras al-Khaimah din Emiratele Arabe Unite. Baietii pregatiti de Virgil Bejenaru si-au aflat adversara din ultimul act, Kazahstan, care a trecut de Azerbaidjan in semifinale, 3-2.


Romania s-a calificat in premiera in finala Campionatului Mondial, in a patra editie a turneului. „Tricolorii” mai au in palmares doua medalii de bronz, in 2015 si 2019.

In semifinale, Romania a trecut de Ungaria, 3-0, iar primul „aur” la un Campionat Mondial de Minifotbal a venit dupa un meci uluitor, terminat dupa perioada regulamentara de joc, scor 2-2, dupa care, in urma executarii loviturilor de pedepasa, sa-si adjudece titlul mondial cu scorul de 14-13. Vedeta „nationalei” a fost Alex Bourceanu (38 de ani), fostul mijlocas al lui FCSB.

La nivel european „tricolorii” sunt de neatins, de 6 ori campioni continentali dupa doar 10 editii de Campionat European.

„Ce traim este fantastic. Am pornit pe un drum foarte greu, am avut o grupa foarte grea. Am iesit cu capul sus de acolo si asta a contat enorm, chiar daca multi carcotasi au vorbit despre egalul cu SUA, in care am jucat mai modest. Am iesit pe 1 in grupa si ne-am creat un culoar foarte OK. Cu meci ce trece ne-am unit tot mai mult, s-a format o familie si am ajuns aici, in finala. Este ceva fantastic”, a declarat, inainte de meciul din aceasta seara, Bogdan Covaci, unul dintre jucatorii care s-au facut remarcati.

Iata rezultatele Romaniei la acest Campionat Mondial:

10-1 cu Sudan (grupe)

3-2 cu Spania (grupe)

0-0 cu SUA (grupe)

7-0 cu Thailanda (optimi)

2-0 cu EAU (sferturi)

3-0 cu Ungaria (semifinale)

2-2 (14-13) in Finala.

(Carla Radulescu)

Leave a Reply