Atac la candidatura lui Robu! Fosta sefa a Resurselor Umane din Primaria Timisoara a recunoscut ca a “trucat” concursurile de angajare

Rodica Aurelian, fosta sefa a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primariei Timisoara, a recunoscut ca a trucat mai multe concursuri de angajare, in dosarul DNA in care este acuzata de comiterea mai multor infractiuni.


Acordul de recunoastere a vinovatiei semnat de Rodica Aurelian cu procurorii DNA Timisoara loveste in credibilitatea candidatului PNL Timis la un nou mandat de primar al Timisoarei, Nicolae Robu, in conditiile in care faptele ilegale s-au petrecut in perioada in care acesta ocupa fotoliul de prim-gospodar al orasului.

Aurelian Rodica a declarat ca recunoaste comiterea faptelor, accepta incadrarea juridica si a fost de acord cu primirea unei pedepse de 3 ani inchisoare cu suspendare.

Fosta sefa a Resurselor Umane din Primaria Timisoara este acuzata de instigare sub forma participatiei improprii la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata, fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata, sustragere sau distrugere de inscrisuri, in forma continuata, uz de fals, in forma continuata.

„In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: In prezenta cauza au fost cercetate aspecte referitoare la savarsirea unor presupuse infractiuni de catre persoane din conducerea primariei municipiului Timisoara in legatura cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atat pentru posturi de conducere, cat si pentru posturi de executie, in luna decembrie 2015 si in perioada 2018 – 2019.

In contextul mentionat mai sus, inculpata Aurelian Rodica, in calitate de sefa a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, ar fi inlocuit in dosarele de concurs a 20 persoane lucrarile predate de acestea cu altele in care erau trecute raspunsurile corecte. In lucrarile respective raspunsurile corecte ar fi fost trecute atat de inculpata cat si de alte trei subordonate (doua dintre ele au incheiat cu procurorii anticoruptie cate un acord de recunoastere a vinovatiei).

Urmarea acestor demersuri ar fi fost faptul ca persoanele respective ar fi promovat concursurile si ulterior, prin dispozitiile primarului municipiului Timisoara, care ar fi actionat fara vinovatie, ar fi fost numite in posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc” se mentioneaza intr-un comunicat de presa al DNA.

Dosarul de urmarire penala privind-o pe inculpata impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Timis. (V.E.)

Leave a Reply