FLAGRANT! Un agent de politie a fost arestat preventiv, dupa ce a fost prins ca primea spaga de la traficantii de tigari pentru a “sifona” data perchezitiilor

Zeci de perchezitii au fost realizate de politistii de la BCCO Alba Iulia si procurorii DIICOT Hunedoara la persoane suspectate de constituirea unui grup infractional organizat, contrabanda, luare de mita, complicitate la contrabanda asimilata si  divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice.


De asemenea un barbat, agent de politie, Gabriel B., este cercetat pentru luare de mita si divulgare de secrete de serviciu. Mai exact le furniza informatii gruparii si ii atentiona cand urmau sa aiba loc perchezitii.

Din cercetari a reiesit ca, in anul 2022, sase dintre persoanele banuite ar fi constituit,  pe criterii familiale, un grup infractional organizat, in scopul savarsirii infractiunii de contrabanda cu tigarete.

Membrii grupului infractional, sub coordonarea unuia dintre banuiti, si avand sarcini stabilite de acesta, ar fi achizitionat tigarete de contrabanda din Ucraina, pe care le-ar fi transportat, distribuit si comercializat preponderent stradal, in mai multe localitati din judetele Hunedoara si Alba, preturile pentru un pachet variind intre 8 si 14 lei, in functie de sortiment si cantitatea achizitionata.

Din cercetarile efectuate a mai rezultat faptul ca alti patru banuiti, neafiliati grupului infractional, ar fi comercializat, in mod repetat, tigarete de contrabanda, provenite din spatiul extracomunitar.

Politist care lua spaga si anunta cand vor fi facute perchezitii

In aceeasi cauza, se efectueaza cercetari cu privire la un barbat, agent de politie, pentru comiterea infractiunilor de luare de mita in forma continuata (41 de acte materiale), complicitate la contrabanda asimilata si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice, constand in aceea ca, in perioada 2018 – 6 noiembrie 2023, ar fi primit, in mod direct, sume de bani cuprinse intre 500 si 2.000 de lei, in schimbul carora ar fi oferit  protectie  unor persoane implicate in activitatea ilicita de contrabanda cu tigarete,    furnizandu-le informatii despre efectuarea unor perchezitii, dispunerea de masuri preventive sau actiuni de control ce urmau a se desfasura la operatori economici din  zona Vaii Jiului.

La data de 6 noiembrie 2023, a fost prins in flagrant delict, in timp ce ar fi primit mita 1.000 de lei, in scopurile mentionate.

La data de 7 noiembrie 2023, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventiva a acestuia, pentru 30 de zile.

In conformitate cu prevederile legale, cel in cauza a fost suspendat din functie, urmand ca, in functie de evolutia anchetei, sa fie dispuse celelalte masuri prevazute de lege.

Mega grupare de traficanti de tigari, destructurata

In cursul zilei de marti, 7 noiembrie, au fost puse in aplicare 56 de mandate de perchezitie domiciliara, in judetele Hunedoara si Alba, fiind descoperite si ridicate 60.000 de tigarete, 56 de telefoane mobile si 30 de cartele telefonice, 19.650 de lei si  2.570 de euro, precum si alte mijloace de proba.

La datele de 6 si 8 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus retinerea a 11 persoane, cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, contrabanda, luare de mita, in forma continuata, complicitate la contrabanda asimilata si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Astazi, urmeaza sa fie sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Hunedoara, cu propunerea de arestare, pentru 30 de zile, a celorlalte 10 persoane banuite. (V.E.)

Leave a Reply