Politia Locala Timisoara, amendata de Curtea de Conturi pentru ca a „secretizat” documentele concursului in urma caruia Attila Hajdu a ajuns director

Curtea de Conturi Timis a amendat Politia Locala Timisoara pentru ca a refuzat sa puna la dispozitia inspectorilor veniti in control documentele referitoare la derularea concursului pentru angajarea fostului jandarm Attila Hajdu pe functia de director.


Echipa care a efectuat misiunea „Audit financiar asupra conturilor anuale de executie bugetara ale Unitatii Administrativ Teritoriale a Municipiului Timisoara, pe anul 2021”, in perioada 02.05.2022-22.07.2022, a procedat concomitent – conform punctului 40 si 259 din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea activitatilor specifice Curtii de Conturi, precum si valorificarea actelor rezultate din aceste activitati, aprobat prin Hotararea Plenului Curtii de Conturi nr. 155/2014 – la verificarea aspectelor sesizate prin petitii adresate structurilor Curtii de Conturi, respectiv a verificat aspectele semnalate in sesizarea inregistrata la Camera de Conturi a judetului Timis sub nr. 19524/17.02.2022.

Aspectele au fost sesizate de avertizorul de integritate Mirela Toc, cea care a fost data afara din Primaria Timisoara pentru ca a denuntat neregulile din interiorul administratiei locale.

Faptele ilegale semnalate de presa din Timisoara nu au putut fi, insa, verificate de inspectorii Curtii de Conturi din cauza faptului ca Politia Locala nu la pus la dispozitia echipei de audit documentele solicitate.

In conditiile in care, pana la finalul actiunii de audit financiar, Politia Locala Timisoara nu a prezentat toate documentele cu privire la concursul organizat de Primaria Timisoara pentru postul de Director la Directia Politiei Locale Timisoara (publicare anunt participare candidati, conditii de inscriere la concurs, Dispozitii privind componenta comisiilor de concurs si de solutionare a contestatiilor, dosarele participantilor la concurs, rezultate probe concurs-scris si oral, etc.)”, echipa de audit a procedat la sanctionarea contraventionala a entitatii cu suma 1.450 lei in baza PV contraventie nr. 2/21.07.2022. (I.P.)

Sursa: ziuadevest.ro

Leave a Reply