Asociatia Judeteana de Fotbal Timis a convocat Adunarea Generala, insa membrii afiliati inca nu stiu ce vor vota! Raportul financiar-contabil, „secretizat”

Daca cineva are curiozitatea sa lectureze continutul postarilor de pe site-ul oficial al AJF Timis (www.frf-ajf.ro/timis) si mai si stapaneste limba romana, macar la un nivel mediu, atunci distractia e maxima. Practic, nu exista postari fara vreun dezacord sau formulare ”ca la porumbelul”, ca doar asa scrim ca cum citim si vorbim!


Din cate se poate observa, in pofida diplomelor obtinute pe cai numai de ei stiute, postacii AJF-isti dovedesc, astfel, ca au trecut prin scoala ca „voda prin loboda”, in special prin cea primara si gimnaziala, ca acolo se invata scrisul si cititul corect in limba materna.

Despre celelalte scoli, ne e teama sa-ntrebam! Importante sunt doar diplomele… Si ca sa nu fim acuzati de cosmetizarea adevarului si calomnierea onorabililor, se poate lectura un exemplu concret, respectiv Hotararea nr. 11 a Comitetului Executiv AJF Timis, din 5 octombrie 2023.

Si, apropos de ultimele hotarari ale CEx-ului fotbalistic local, sa retinem ca, mai nou, sefii AJF Timis imbina utilul cu placutul, de ceva vreme intalnirile acestora desfasurandu-se asezonate cu mici, gratare, bere sau sprit pe la diversi membri afiliati. Ca sa fie discutiile fotbalistice mai usor digerabile.

Ce daca Statutul AJF interzice desfasurarea oricaror sedinte in alte spatii decat sediul AJF! S-au saturat bosii fotbalului local, probabil, de traditionala gaigana a lui Danut Lata sau de guiasul lui Pecarov si s-au gandit sa mai diversifice meniul! Sa nu, cumva, sa faca vreo incurcatura de… organe interne.

Trecand la lucruri serioase, trebuie sa sesizam faptul ca Adunarea Generala ordinara a fost convocata in termen statutar, dar, la data convocarii, a lipsit Ordinea de zi, fapt remediat dupa exact 26 de zile.

Ce nu a fost remediat, insa, este faptul ca niciunul dintre membrii afiliati nu a intrat in posesia rapoartelor comisiilor si, mai ales, in posesia raportului financiar-contabil si a bugetului de venituri si cheltuieli, documente care ar trebui, in prealabil, studiate cu atentie, ca sa stie lumea ce urmeaza sa voteze sau, eventual, sa solicite anumite lamuriri din partea executivilor. Astfel, membrii afiliati se vor prezenta la sedinta cam ”ca boul la poarta noua” si vor ridica ambele maini, restabilind cutuma unanimitatii dinainte de 1989.

Cum, insa, sunt tot mai multi cei ce protesteaza, unii fiind chiar mai vocali, anticipam ca cel putin acestora din urma s-ar putea sa li se trimita cu putin timp inainte de data programarii Adunarii Generale (09.12.2023) documentele financiar-contabile ce vor fi prezentate spre aprobare.

Nu mai vorbim despre faptul, cazut in derizoriu, ca poate vreun membru afiliat ar fi dorit introducerea pe ordinea de zi si a altor subiecte in afara celor propuse de executivi. Numai ca – surpriza! – Adunarea Generala este suverana si, prin votul majoritatii celor prezenti, poate solocita si introduce pe ordinea de zi orice alt subiect fara ca cineva sa se poata impotrivi. Asta doar daca s-a intrunit initial cvorumul. Daca nu s-a intrunit, se asteapta 2 ore si se convoaca o noua adunare generala ordinara, a doua zi, in acelasi loc si la aceeasi ora.

In acest caz nu mai conteaza cvorumul, adunarea desfasurandu-se si luand hotarari valabile fie cu majoritatea simpla (50% plus unul), fie, daca subiectul impune acest lucru conform Statutului, cu 2/3 dintre cei prezenti. Si ca sa fie clar si ce inseamna cvorum, sa precizam ca este necesar sa fie prezenti 2/3 dintre toti membrii afiliati.

Atentie! Membrii afiliati provizoriu de catre Comitetul Executiv NU au drept de vot decat DUPA ce Adunarea Generala valideaza prin vot afilierea definitiva a acestora. Asta pentru ca tot ne-au ajuns la urechi unele intentii, clasice deja pentru conducerea AJF-ista, de a proceda dupa bunul ei plac, nu dupa cum spune Statutul! Care este doar o adunare de pagini dupa care se ascund AJF-istii atunci cand le convine. Succes Adunarii Generale! (C.R.)

 

Leave a Reply