Cursuri de prim-ajutor in scolile din Timisoara, printr-un program al primariei, ISU si ISJ. Pana in prezent, 228 de elevi au invatat manevrele de resuscitare

Primaria Municipiului Timisoara impreuna cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul Scolar Timis organizeaza, din aceasta toamna, cursuri de prim ajutor pentru elevii din scolile timisorene. Pana in acest moment, au beneficiat deja 228 de elevi.


„Ma bucur ca elevii privesc cu interes si curiozitate aceste cursuri si se implica. Ne dorim sa pregatim o generatie intreaga de tineri care sa stie sa raspunda in situatia in care unul dintre colegii lor, o persoana apropiata sau chiar un strain ar avea nevoie de manevra Heimlich sau de resuscitare.

E o pregatire pentru viata, pentru situatii in care trebuie sa stie ce sa faca, sa aiba curajul necesar sa actioneze. Le multumesc colegilor din Primarie, dar si celor de la ISU pentru ca ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii limita”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Specialistii din cadrul Biroului pentru Situatii de Urgenta al Primariei Municipiului Timisoara, impreuna cu colegii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta petrec cate o saptamana in fiecare dintre scolile inscrise in program si lucreaza cu copiii, pentru a-i invata cum sa reactioneze in situatii de urgenta, cum sa acorde primul ajutor, ce riscuri exista si cum pot sa le previna sau sa se protejeze. Elevii vor participa la simularea unor exercitii de salvare in situatii de urgenta, invatand astfel cum sa actioneze, daca va fi cazul.

Elevii de gimnaziu sunt instruiti cum sa previna riscurile, sa respecte regulile de siguranta si, daca e cazul, cum sa apeleze numarul unic de urgenta 112. Liceenii au, in plus, sesiuni de instruire pentru acordarea primului ajutor. Profesorii au, de asemenea, parte de pregatire pentru a putea coordona masurile necesare in cazul in care se confrunta cu o situatie de urgenta.

Pana in prezent, s-au inscris in program 30 de unitati de invatamant din Timisoara, licee si scoli gimnaziale. Proiectul se va derula pe o perioada de 2 ani si sunt deja programate activitatile pana in luna aprilie a anului viitor. Scolile care doresc sa participe la acest program se pot inscrie in continuare, trimitand o solicitare pe adresa de e-mail primariatm@primaritm.ro. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply