O scoala de soferi din Timis, in atentia procurorilor pentru evaziune fiscala si spalarea banilor. Prejudiciul, estimat la peste 800.000 de lei

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, au pus in aplicare, luni, 8 mandate de perchezitie domiciliara (7 in judetul Timis si una in Caras-Severin), intr-un dosar de evaziune fiscala si spalarea banilor.


Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, mai multe persoane sunt suspectate ca nu au inregistrat in contabilitate activitatile a doua firme de scoala de soferi, neplatind taxe si impozite. Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la aproximativ 856.114 lei.

”Din cercetari a reiesit ca persoanele ar fi actionat prin neinregistrarea in contabilitate si neplata taxelor si impozitelor aferente, ca urmare a desfasurarii activitatilor specifice scolilor de soferi prin intermediul a doua societati comerciale, precum si creditarea acestor societati cu sume pentru care nu exista justificare legala referitoare la provenienta”, se mentioneaza in comunicatul de presa emis de IGPR.

La perchezitii au fost cautate inscrisuri, documente fiscale, unitati de stocare date, sisteme de calcul, urmarindu-se si stabilirea valorii exacte a prejudiciului cauzat.

Activitatile au fost realizate cu sprijinul politistilor Serviciului Arme Explozivi si Substante Periculoase si ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis. (V.E.)

Leave a Reply