CCIA Timis: Seminar interactiv privind raportarea si taxarea CBAM (P)

KPMG Tax SRL si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis invita agentii economici timiseni la un seminar interactiv in care vor fi prezentate:


Provocarile raportarii RO e-Factura

Noile cerinte privind raportarea de sustenabilitate – Taxonomia UE

CBAM – Mecanismul de ajustare a carbonului la frontiera

Specialistii KPMG vor acoperi temele de actualitate atat din perspectiva legislativa, cat si din perspectiva practica a contribuabililor care trebuie sa implementeze aceste masuri.

Evenimentul are loc in data de 28 noiembrie 2023, intre orele 9.00 – 12.30, la sediul KPMG, ISHO Offices din B-dul Take Ionescu nr. 50, Cladirea A, Etaj 7.

In prezent, digitalizarea ANAF prin raportarea RO e-Factura inca da batai de cap contribuabililor din Romania. Prin inlocuirea treptata a Directivei privind raportarea nefinanciara (NFRD) cu noua Directiva de raportare corporativa de sustenabilitate (CSRD), domeniul de aplicare se extinde considerabil, impactand un numar de aproximativ 50.000 de companii europene si non-europene care opereaza pe piata UE.

CBAM (Carbon Border Adjustment Mechanism) reprezinta un element cheie al pachetului “Fit for 55” al Uniunii Europene dezvoltat pentru a combate emisiile de carbon, prin introducerea unei taxe pe carbon aplicabila importurilor de produse provenite din industrii intens poluante.

Taxa de participare este de 180 lei /pers., exclusiv TVA.

Confirmarea participarii la: adragut@kpmg.com.

Termen de confirmare: 24 noiembrie 2023


Informatii suplimentare la: Alexandra Dragut, KPMG, tel: 0756 068 199, e-mail: adragut@kpmg.com sau Laura Barbu, consultant cameral, tel: 0720 444 121, e-mail: lbarbu@cciat.ro.

(I.P.)

Leave a Reply