Inspectia Judiciara i-a pus gand rau unui procuror din Timisoara! In urma controalelor, l-a trimis in judecata disciplinara in trei dosare

Marioara Sandu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, dupa ce o perioada a fost detasata la DNA, se razboieste cu Inspectia Judiciara de cativa ani. Se pare ca atitudinea superioara afisata de Marioara Sandu, mai cu seama dupa stagiul la parchetul anticoruptie, nu a fost pe placul fostului sef al Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, care si-a trimis inspectorii, in control, la Timisoara.


In urma acestor verificari, Marioara Sandu a fost trimisa in judecata disciplinara, in fata Sectiei pentru procurori in materiei disciplinare din CSM, in nu mai putin de trei dosare.

In dosarul 8/P/2020 , cu termen in 10.01.2024, Marioara Sandu este acuzata de savarsirea a doua abateri disciplinare prevazute in art. 99 din Legea 303/2004, respectiv „m) nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispus in conformitate cu legea conducatorului instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulament” si „t) exercitarea functiilor cu rea-credinta sau grava neglijenta”.

In dosarul 5/P/2021 , nonconformistul procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara este acuzat, tot in baza art. 99 din Legea 303/2004, de „c) desfașurarea activităților publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuțiilor de serviciu; f) refuzul nejustificat de a primi la dosar cererile, concluziile, memoriile sau actele depuse de partile din proces; k) atitudinea nedemna in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, avocati, experti, martori sau justitiabili; m) nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorii a cauzelor”.

In sfarsit, in dosarul 10/P/2023 , Marioara Sandu este acuzata de „e) refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si j) absentele nemotivate de serviciu, in mod repetat sau care afecteaza in mod direct activitatea instantei ori a parchetului”.

Toate cele trei dosare au fost pe ordinea de zi a Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM in sedinta din 15 noiembrie, iar posibila „mazilire” a procuroului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a fost amanata pentru date de 10 ianuarie 2024, ora 10. (G.I.)

2 thoughts on “Inspectia Judiciara i-a pus gand rau unui procuror din Timisoara! In urma controalelor, l-a trimis in judecata disciplinara in trei dosare

  1. Ar trebui sa se schimbe legile foarte drastic in privința parchetelor din toată țara ,privind procurori deoarece se cred mai presus de lege . Nimeni nu este mai presus de lege .
    In Galati ,sunt toți sub orice ce critica ,favorizează făptuitorul într-un dosar de rapire internațională ,nu au nici un interes in a respecta legea .Procurori ar trebui primi sancționați .
    Cât despre controale ,ar fi bine sa se facă periodic și tot timpul alt cineva sa vina in control ,nu aceiași persoana. Țara asta a ajuns de rasul tuturor ,la câta corupție și măgarii se fac .

  2. Mai întâi hai să respectăm regulile gramaticale elementare și abia apoi să ne ocupăm de “paiul” din ochiul aproapelui…

Leave a Reply