Inspectorii Antifrauda au identificat o retea de firme specializata in fraude economice in domeniul comercializarii de bunuri si servicii

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala au efectuat, in perioada mai – octombrie 2023, verificari antifrauda la un grup de societati comerciale, in urma carora s-a constatat ca acestea simulau diverse tranzactii privind vanzarea de bunuri si servicii catre diversi operatori economici privati, precum si pe linia achizitiilor publice.


Aceste societati au contribuit la formarea unor circuite economice cu aparenta de legalitate in cazul circulatiei marfurilor si serviciilor, a deductibilitatii TVA, creand totodata pentru beneficiarii acestor tranzactii cheltuieli care nu aveau la baza operatiuni reale.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat in acest caz este in valoare totala de 6.296.541 lei, din care 2.482.704 lei reprezinta impozit pe profit, iar 3.813.837 lei reprezinta TVA.

Avand in vedere ca faptele constatate de inspectorii DGAF sunt susceptibile a intruni elementele constitutive ale infractiunilor prevazute in Legea 241/2005 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, vor fi sesizate organele de urmarire penala.

Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) desfasoara permanent actiuni de control antifrauda la nivel national, in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale din domeniul comertului cu amanuntul si prestarii serviciilor direct catre populatie, precum si in alte domenii economice in care au fost identificate fenomene de indisciplina financiara ori slaba conformare la declarare, ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul institutiei, pe baza informatiilor detinute. (ANAF)

Leave a Reply