Turnatoria fiscala! Romanii care-i denunta pe evazionisti ar putea primi un procent din amenda aplicata de ANAF

Romanii care isi denunta angajatorii evazionisti ar putea primi o recompensa de 1% din amenda data de Fisc patronului. Anuntul ii apartine ministrului de finante, Marcel Bolos, in tentativa de a strange mai multi bani la bugetul de stat pentru cresterea pensiilor.


“Toti cei care au cunostinta de fapte de evaziune fiscala sau chiar salariatii, daca au cartile de munca si se face doar plata partiala pe carte de munca, vor putea, incepand cu aprilie sau mai, sa vedem cum vom termina acest sistem de avertizare anonima a faptelor de evaziune fiscala, vor putea sa fie linistiti ca nu vor mai dormi bine cei care fac fapte de evaziune fiscala.

Ne gandim sa fie un procent din fapta si din contravaloare a faptei de evaziune fiscala, pentru ca este pana la urma meritul celei persoanei care a constatat.

Daca este o fapta de evaziune fiscala consistenta, atunci cel care a descoperit-o si avem confirmarea prin rapoartele de inspectie fiscala sau cele care le intocmeste inspectia antifrauda fiscala sa poata sa fie si remunerati in mod corespunzator.

Vor putea sa faca reclamatiile online prin sistemul de avertizare anonim. Acest lucru il va presupune si ne gandim si la un sistem de stimulare a avertizarilor fiscali care au sesizat o fapta. Aceasta s-a confirmat si aceste stimulente pot fi si de natura financiara“, a spus ministrul Finantelor, Marcel Bolos, pentru Observator. (I.P.)

Leave a Reply