O noua premiera la Teatrul National din Timisoara: Spectacolul „Adevarul”, cu vedetele Alina Ilea si Matei Chioariu in prim-plan

Duminica, 26 noiembrie, de la ora 19, la Sala 2, Teatrul National din Timisoara prezinta noua sa premiera, cu spectacolul „Adevarul” de Florian Zeller.


Folosind instrumentele comediei, ale replicii scanteietoare si ale falselor clisee, „Adevarul” este o poveste despre minciuna. Personajul principal, un mincinos intr-o lume de mincinosi, este obsedat  de adevar. Aventurile acestui mincinos pe care toti cei din jur il insala fac din „Adevarul” un palpitant joc de oglinzi unde minciuna insasi este jucaria favorita.

Dramaturgul francez Florian Zeller a devenit celebru cu trilogia Mama, Tatal si Fiul. Cele trei piese sunt montate pe numeroase scene. Obtine recunoasterea internationala cu Tatal, care, in formula sa cinematografica, avandu-l pe Anthony Hopkins in rolul principal, castiga premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, premiul César pentru cel mai bun film strain, premiul Bafta si premiul Goya.

„Adevarul” este cea de-a sasea piesa scrisa de Florian Zeller. Succesul imens de care s-a bucurat spectacolul montat la Théatre de Montparnasse a determinat televiziunea franceza sa il preia pe canalul national, fiind ulterior montat pe numeroase scene ale lumii.

Distributia spectacolului ii reuneste pe actorii Matei Chioariu, Alina Ilea, Cristina König si Romeo Ioan, nume importante ale trupei Nationalului timisorean. Costumele si decorul ii apartin scenografului Tudor Prodan. Traducerea si regia artistica a spectacolului sunt semnate de Radu Iacoban.

Biletele pot fi achizitionate on-line, pe www.tntm.ro, sau fizic, de la Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2, orar marti – duminica, orele 11-19, tel. 0256 201 117. (I.P.)

Leave a Reply