“Il sfatuiesc sa se predea!” Avocatul primarului din Baia Mare ii transmite edilului ca disparitia sa nu-l ajuta in promovarea unei contestatii in anulare

Razvan Doseanu, avocatul lui Catalin Chereches, face un apel ca primarul din Baia Mare sa se predea. Mai mult, acesta a oferit detalii din dosarul mitei pentru un judecator, unde este vizata soacra edilului.


Razvan Doseanu, avocatul lui Catalin Chereches sustine ca n-a fost sunat de Chereches dupa aflarea sentintei si a refuzat sa spuna daca a vorbit cu altcineva din familie. Mai mult, avocatul a facut un apel ca primarul din Baia Mare sa se predea si a oferit noi detalii din dosarul in care sunt vizate soacra edilului si mama unei judecatoare.

“Din pacate, nu stiu unde se afla Catalin Chereches in acest moment. Ultima oara cand eu am discutat cu el a fost joi seara, inainte de solutia de a doua zi de la Curtea de Apel Cluj. Am luat in calcul toate variantele posibile de solutie, adica si o solutie pozitiva de achitare, dar si una negativa de condamnare. Catalin Chereches mi-a spus ca va respecta hotararea instantei, indiferent care va fi cea data. Cu siguranta nu l-am intalnit acel nepot si nu cunosc niciun fel de detaliu.

Sfatul meu, ca avocat, sigur ca e sa se predea, pentru ca in mod cert, plecarea dumnealui daca se confirma nu ne ajuta din perspectiva procedurilor judiciare legale pe care deja le-am exercitat.

Si aici ma refer la stramutarea, care are deja termen in 7 decembrie si la eventuala contestatie in anulare, care poate fi formulata in termen de 30 de zile, avand in vedere incompatibilitatea unuia dintre membrii completului de judecata. Si ma refer aici la doamna judecator, care impreuna cu mama dumneaei au formulat denunt la DNA, care au colaborat pana la urma cu DNA in dosarul socrilor domnului Chereches si unde starea de incompatibilitate era evidenta.

De altfel, doamna judecator s-a si abtinut in respectivul dosar, declaratia de abtinere a fost respinsa in mod, de asemenea, interesant. Motivarea n-a fost data decat dupa ce s-a dat hotararea in apel, ca sa nu putem sa o vedem si noi inainte.

Practic, ganditi-va ca un magistrat din completul care a dat solutia in apel a dat solutia, stiind ca soarta propriei mame depinde de modul in care procurorul de caz va incadra juridic acele negocieri ale mamei timp de doua saptamani, in care eu spun din ce a aparut in mass-media in acele stenograme primite pe surse.

Se pare ca au existat negocieri timp de aproape 12 zile pana la momentul formularii denuntului, in care mama ar fi mama doamnei magistrat, cu tot respectul pentru dna. magistrat, se pare ca mama dumneaei ar fi negociat, ar fi acceptat promisiuni de sume de bani si chiar ar fi primit anumite foloase ca sa intervina la fiica dumneaei.

Ori, intr-o astfel de situatie, daca se confirma, repet, nu formulez acuzatii, dar daca se confirma, potrivit codului penal, asta inseamna trafic de influenta din partea mamei doamnei judecator“, a spus Razvan Doseanu, avocatul lui Catalin Chereches, la Antena 3 CNN. (I.P.)

Sursa: antena3.ro

 

Leave a Reply