Mitingul de sustinere a politistului Valer Kovacs, transmis in direct pe TikTok. “Sunteti o legenda a Politiei Romane!”

Frigul patrunzator i-a tinut in casa pe cei peste 80.000 de fani ai celebrului Valer Kovacs, de la Brigada Autostrazi, sambata, de la ora 11, in Parcul Central, la marsul de sustinere a libertatii de exprimare a politistilor.


Doar circa 20 de persoane, cu steaguri, portavoci si pancarte au venit la intalnirea cu politistul si l-au insotit intr-un mars friguros pana in fata sediului IPJ Timis, unde au strigat lozinci de sustinere a agentului principal, care nu poate uita umilinta la care l-a supus chestorul Alin Petecel, semnatarul deciziei prin care a fost exclus din sistem pentru 8 zile.

“Veti ramane o legenda si o istorie a Politiei Romane”, a strigat organizatorul mitingului, Claudiu Olar, fost instructor de caini in Ministerul de Interne, dupa cum s-a prezentat, care i-a oferit lui Valer Kovacs – vicelider de sindicat la DECUS, pe vestul tarii – o diploma de erou national. 

Pe care i-a recomandat sa o puna in camera mamei, pentru a vedea ca un grup mic de oameni il apreciaza. “Cei din IGPR, noi nu va uram, sa nu ne intelegeti gresit, noi suntem oameni care va apreciem, speram sa ne fiti alaturi, si nu adversari”, a mai spus Olar, un fost instructor din MAI, orfan, care spune ca locuieste in Dubai si, la o scurta vizualizare a contului de FB, posteaza filmulete la magazine cu haine si cu pantofi.

O alta fana de pe TikTok, care a infruntat cele 4 grade Celsius si a venit la intalnire, a atras atentia IGPR ca “e pacat sa renuntati la un asemenea om, un simbol al societatii romane, sa va fie rusine daca faceti acest lucru”, cu aluzie la sanctiunea disciplinara aplicata politistului. “Eu nu sunt prietena domnului Kovacs. L-am vazut pe TikTok si cred ca ma reprezinta!”.

In final, a tinut o scurta cuvantare si Valer Kovacs, care a multumit pentru diploma, pentru sustinere si a atras atentia elevilor de la scolile de politie sa-i urmeze exemplul.

“Mi-as dori ca fiecare politist roman care calca pragul scolii de politie sa urmeze tot ce este bun de la mine. Eu stiu ca nu am fost perfect ca si politist, dar daca am ajuns sa castig respectul societatii, inseamna ca misiunea mea ca politist este una de succes. Nu asteptam nici macar o strangere de mana din partea sefilor, dar sa-si doreasca, in continuare, sanctionarea mea disciplinara este o palma data libertatii de exprimare, nu doar a a politistilor, ci a tuturor societatii civile. Va multumesc tuturor celor care ati fost prezenti”.

Filmarile cu telefoanele mobile si transmisiunile in direct pe TikTok i-au surprins in cadru si pe reprezentantii Jandarmeriei, care au asigurat protectia manifestarii si care abia asteptau sa se finalizeze misiunea. (G.I.)

Leave a Reply