Interlopul din Timisoara care a jefuit o sala de jocuri de noroc, „fluturand” un pistol de jucarie, condamnat la inchisoare cu executare

Judecatoria Chisineu-Cris a pronuntat, azi, sentinta in dosarul jafului de la o sala de jocuri de noroc, din 14.05.2023, in care patru interlopi au fost trimisi in judecata pentru talharie calificata. Printre acestia se afla si Tirca Bogdan Vladut, infractorul moldovean deosebit de violent care, in 2019, a fost condamnat la 3 ani si patru luni de inchisoare pentru amenintare si santaj, dupa ce i-a terorizat pe doi soti din Timisoara sa-i plateasca 5.000 de euro, altfel ii va „taia pe la jumate”.


Acesta a fost ridicat din Timisoara, unde locuieste fara forme legale, la doar o zi dupa jaful de la cazinoul din Chisineu-Cris, si arestat preventiv, desi in timpul atacului a purtat o cagula care i-a acoperit fata. Alaturi de Tirca, procurorii aradeni i-au retinut si pe ceilalti trei participanti la jaf, respectiv Gherhes Cristian Florin, Grue Andrei si Balogh B. Stefan.

„In dimineata zilei de 14 mai, politistii orasului Chisineu-Cris au fost sesizati despre faptul ca in incinta unei sali de jocuri de noroc din localitate, doua persoane de sex masculin, cu cagule, ar fi amenintat casierul cu un obiect ce parea a fi un pistol, iar ulterior au sustras suma de aproximativ 7.500 de lei, plecand intr-o directie necunoscută. A fost constituită o echipa operativa, care efectueza cercetari, in vederea identificarii si depistarii autorilor”, a transmis, la vremea respectiva, IPJ Arad.

Paradoxal, doi dintre infractori au jucat rolul unor victime, fiind clienti ai cazinoului, la momentul comiterii jafului. Anchetatorii au descoperit, insa, ca acestia erau complici ai celor doi talhari.

Probatoriul solid care a stat la baza rechizitoriului le-a permis judecatorilor sa solutioneze rapid dosarul, in prima instanta, astfel ca „clientii” Balogh Stefan si Grue Andrei au fost condamnati la cate 2 ani de inchisoare cu suspendare, Gherhes Cristian Florin, 2 ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, in timp ce Bogdan Tirca a primit o pedepasa de 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

De asemenea, infractorul moldovean a ramas si fara pistolul de tip jucarie. „Se va confisca jucaria confectionata dintr-o combinatie de metal si material plastic, obiect ce prezinta aparenta unei arme veritabile (pistol) depus la camera de corpuri delicte in baza dovezii nr. 0317145/26.05.2023”, se mentioneaza in hotararea pronuntata azi, in dosarul 1841/210/2023, de Judecatoria Chisineu-Cris. Sentinta nu este definitiva, ci poate fi atacata cu apel. (G.I.)

Leave a Reply